Τρίτη 23 Απριλίου 2024  09:27:40

ΑΕΚ: συγκρατημένα αισιόδοξη

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ κάνει ντεμπούτο στους δικούς της εφετινούς προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας την πρωταθλήτρια Σκωτίας Σέλτικ στη Γλασκώβη.

Η Σέλτικ ξυπνά ωραίες αναμνήσεις στην ΑΕΚ, αφού η Ενωση μία σκωτσέζικη ομάδα απέκλεισε το 1994, όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ - τότε ήταν η Ρέιντζερς. Στη γενική δοκιμή που έκανε ο νέος προπονητής της Ενωσης Μαρίνος Ουζουνίδης την περασμένη Τρίτη με αντίπαλο τη φιλόδοξη Γαλατάσαραϊ, η πρωταθλήτρια έδειξε έτοιμη και με αρκετή για την εποχή ενέργεια, πλην όμως και με κάποια κενά.

Ο Ουζουνίδης χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα μόνο τον στόπερ Μάριο Οικονόμου από τους νεοαποκτηθέντες, η ΑΕΚ είχε ομοιογένεια (και η απόδειξη είναι τα τρία γκολ που σημείωσε...), όμως είχε και κάμποσα προβλήματα στα μετόπισθεν, όπως μαρτυρά το τελικό 3-2 με το οποίο επικράτησε.

Ο Ουζουνίδης δεν θεωρεί ακόμη έτοιμους τους νεοαποκτηθέντες μεσοεπιθετικούς Πόνσε, Αλέφ και Μπαγέ, ποντάρει στην πιθανότητα να πάρει πιο πολλά από παίκτες όπως ο Μπακασέτας, ο Λαμπρόπουλος, ο Κλωναρίδης και ο Χουλτ, με τους οποίους έχει ήδη συνεργαστεί στον Πανιώνιο και στον ΠΑΟ, αλλά ο μεγάλος του πονοκέφαλος είναι η απουσία του τραυματία Τζιγκρίνσκι, από τα μετόπισθεν από τα οποία θα λείψει και ο Βράνιες, που πωλήθηκε στην Αντερλεχτ. Η ΑΕΚ είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, κυρίως γιατί επέστρεψε στην καλύτερη φόρμα του μετά τον τραυματισμό του ο Πέτρος Μάνταλος, γιατί σκοράρει πάντα ο Μάρκο Λιβάγια, αλλά και γιατί η ομάδα προέρχεται από ένα σπουδαίο σερί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: πέρυσι υπήρξε αήττητη σε δέκα ματς με αντιπάλους όπως η Μπριζ, η Μίλαν και η Ντινάμο Κιέβου, που είναι καλύτερες ομάδες από τη Σέλτικ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline