Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  02:40:19

Πρώτη ημέρα στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ Γεροβασίλη και Παπακώστα

Μια μέρα αφότου ορκίστηκαν, οι κυρίες Ολγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στην είσοδο τις περίμενε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος και παρέδωσε το υπουργείο στις δύο κυρίες, την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη και την υφυπουργό της Κατερίνα Παπακώστα.


Με μια μικρή αμηχανία και οι δυο στα πρόσωπά της, στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, η μια στα μαύρα, ή άλλη στα κόκκινα και μίλησαν για το νέο σημαντικό και κομβικό πόστο που αναλαμβάνουν.

«Αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, δεν με φοβίζουν οι ευθύνες, τις αναλαμβάνω στο ακέραιο. Η προστασία, όπως και η πρόκληση είναι γένους θηλυκού. Οπως και η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας, στην εμπέδωση της ισονομάις και στην εμπέδωση της άποψης ότι η ελευθερία του καθενός φθάνει εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου».

Είσοδο μαζί στο υπουργείο έκαναν Γεροβασίλη-Παπακώστα Σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους, η μία στα μαύρα και η άλλη στα κόκκινα Διερευνητικά βλέμματα καθώς ο Πάνος Σκουρλέτης τις οδηγεί στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου.

Με την ατζέντα ανά χείρας η Κατερίνα Παπακώστα ακολουθεί τον Πάνο Σκουρλέτη Η Ολγα Γεροβασίλη ακολουθεί, ένα βήμα πιο πίσω Και ένα βλέμμα στον φακό
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε το ντεμπούτο τηςστο υπουργείοΤην ακολούθησε η κυρία Παπακώστα Αμήχανα χαμόγελαΚαι... αμήχανα χαμόγελα

Γεροβασίλη: «Κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα η ασφάλεια και προστασία των πολιτών»

«Δεν με φοβίζουν οι προκλήσεις, ούτε οι ευθύνες που αναλαμβάνω. Η ασφάλεια είναι γένους θηλυκού, όπως και η δημοκρατία», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική προστασία του πολίτη είναι γένους θηλυκού». Η κ.Γεροβασίλη επισήμανε ότι με ιδιαίτερη χαρά αναλαμβάνει το αυτοτελές πλέον υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και πως είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουν την ευθύνη γυναίκες.

«Η ελευθερία και τα δικαιώματα του καθενός φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του άλλου πολίτη», υπογράμμισε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα. Πρέπει να έχουμε αποτελεσματικότητα». Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η χώρα μας, δεν προκλήθηκε ποτέ κρίση ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Βούλησή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα. Όλοι μας ξέρουμε πως η μετάβαση στον 21ο αιώνα μάς έφερε αντιμέτωπους ως χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί πολλές φορές στις προκλήσεις της αντιμετώπισης της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης. Η χώρα μας, παρά την μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ ως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία απ' τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας».

Αναφερόμενη, δε, στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε ότι οι κώδικες που θα αναπτύξουν θα κάνουν αποδοτική τη συνεργασία τους στο υπουργείο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline