Τρίτη 23 Απριλίου 2024  23:58:41

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Ρουλέτα το νέο σύστημα των Πανελλαδικών

Ρουλέτα χαρακτήρισε το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

«Ακόμα και οι μαθητές που θα περάσουν σε σχολές χαμηλής ζήτησης δεν θα ξέρουν μέχρι τα μέσα του έτους αν το έχουν πετύχει. Το παιδί πότε θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται, το Σεπτέμβριο ή το Φεβρουάριο; Γιατί τότε θα ξέρει αν πέτυχε την εισαγωγή του σε μια σχολή χαμηλής ζήτησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως τόνισε «το σχολείο πρέπει να έχει αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει το Λύκειο να υποτάσσεται σε οποιαδήποτε ανάγκες ενός εξεταστικού συστήματος».

Σχολιάζοντας γενικότερα τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και ειδικότερα την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι «η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έγινε με βασή τους καθηγητές που είχε. Είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη φιλόλογων ενώ κοινωνιολόγοι είναι πολλοί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline