Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:36:24

Απαλλαγή Καρχιμάκη από την κατηγορία για τον φάκελο δολοφονίας Κ. Καραμανλή

Την απαλλαγή του Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ από το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών.

Με το υπ'αριθμόν 1430/2018 βούλευμά τους οι εφέτες έκριναν ότι δεν στοιχειοθετούνται οι πράξεις με τις οποίες βαρύνονται οι 3 κατηγορούμενοι, καθώς τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα.
Με την επίμαχη κρίση του δικαστικού συμβουλίου έπεσε η αυλαία στο δικαστικό αυτό θρίλερ, το οποίο συνδέθηκε με τις υποκλοπές και το σχέδιο για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, γνωστό και ως σχέδιο «Πυθία».

Οι δύο τελευταίες δικογραφίες συνενώθηκαν, ωστόσο η δικαιοσύνη βρήκε μόνο έναν «δράστη», τον ελληνοαμερικανό πράκτορα William Basil, τον οποίο και παραπέμπει σε δίκη για το σκέλος των υποκλοπών (σε βάρος του Κ. Καραμανλή και του υπουργικού συμβουλίου) για το αδίκημα της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της πολιτείας.

Στο αρχείο όμως μπήκε το σκέλος που αφορά το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, λόγω της αδυναμίας εντοπισμού των ατόμων που την σχεδίαζαν. Στο βούλευμα αναφερόταν ότι ναι μεν οι ενέργειες έγιναν, όμως δεν εντοπίστηκαν οι δράστες που είχαν ως στόχο την υπονόμευση του έργου κατασκευής του αγωγού South Stream, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline