Σάββατο 20 Απριλίου 2024  02:59:34

Στη γραμμή Κουτσόγιωργα για αναμέτρηση δύο κόσμων

Πόλωση βλέπει και δεν το κρύβει ο πρόεδρος της Βουλής για τις επόμενες εκλογές όχι τόσο προγραμματική αλλά ιδεολογική και πολιτική-κομματική.

Ο κ. Νίκος Βούτσης μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προσεχείς εκλογές, και υπογραμμίζει ότι αυτές θα αποτελέσουν μια ισχυρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο προγραμματικές προτάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Συνέχιση και ανανέωση της γραμμής Μένιου Κουτσόγιωργα της δεκαετίας του 1980 για την αναμέτρηση των δύο αντίπαλων πολιτικών κόσμων- Δεξιάς και Δημοκρατικής Παράταξης.

Με ορίζοντα τις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για τη διαμόρφωση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου, σε προοδευτική προγραμματική βάση, η οποία θα μπορέσει να εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής.

Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει «εκτός τόπου και χρόνου» τις αναφορές της Φώφης Γεννηματά για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, την επαύριο των εκλογών. «Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάγια και διαχρονική. Δεν νοείται, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται πιο αδρές οι διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα σε Δεξιά και Αριστερά, ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερα και προοδευτικά προγράμματα, ανάμεσα σε κοινωνικό κράτος και αγορές, να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο τέτοιων σχημάτων», δηλώνει ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει μιλώντας στο Πρακτορείο ότι τις επόμενες ημέρες -τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου- παραδίδονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό καθώς και στην πολιτειακή ηγεσία στην Κύπρο, οι τέσσερις πολυσέλιδοι τόμοι με τα ντοκουμέντα του Φακέλου της Κύπρου, οι οποίοι και θα εκδοθούν σε χιλιάδες αντίτυπα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline