Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:56:07

Άγγελος Αναστασιάδης: αυτός ο γνωστός... άγνωστος

Ο Άγγελος Αναστασιάδης σηκώνει ξανά τα μανίκια του και σαν άλλος καπετάνιος, πιάνει το τιμόνι που πάντα επιθυμούσε ως προπονητής. Αυτό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Κι επειδή βρισκόμαστε στην... Ελλάδα, ήδη άρχισαν οι «ψίθυροι» για τον χαρακτήρα του 65χρονου, αλλά και για την... ξεπερασμένη προπονητική του αξία.
Ποιος είναι όμως ο Άγγελος Αναστασιάδης; Ο Μακεδόνας τεχνικός ορίζει αυτό που λέμε, «ποδοσφαιρική εντιμότητα». Ξέρει να αναγνωρίζει (θυμηθείτε τη χειραψία με τον Ζιοβάνι του Ολυμπιακού πριν από 18 χρόνια στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή), έχει αμιγώς ποδοσφαιρική λογική, «βλέπει» γήπεδο, αλλά πάνω απ' όλα είναι ευθύς.

Δε θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του για κανέναν. Απαιτεί σιδηρά πειθαρχία, αλλά και καθαρές κουβέντες. Μπορεί να κάνει το πιο τρελό χατίρι σε παίκτη του αν του το ζητήσει, αν τον έχει «κερδίσει» με τη συμπεριφορά του και την προσπάθειά του. Αν δει όμως «σταριλίκι», «μύτη στα ύψη», αδιαφορία ή ακόμη χειρότερα «διαρροές», τότε μπορεί να μετατρέψει τον παράδεισο σε κόλαση.

Είναι θρήσκος και το εννοεί. Δεν το κάνει από... άποψη. Πιστεύει τόσο στον Θεό όσο και στον άνθρωπο. Στις αρετές, στην εντιμότητα, στην ντομπροσύνη και στο χαμόγελο, παρότι σχεδόν δε χαμογελά ο ίδιος ποτέ (τουλάχιστον μπροστά στον φακό).

Τον Αναστασιάδη ή θα τον μισήσεις ή θα τον λατρέψεις. Μέση οδός δεν υπάρχει. Μπορεί να κάνει τα αποδυτήρια «μπετόν» ή «ηφαίστειο». Η Εθνική θα παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα ή θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της θητείας Αναστασιάδη, «υπεύθυνοι» θα είναι οι παίκτες. Και στα καλά και στα άσχημα. Το έχει πει πολλάκις κι ο ίδιος. Ακόμη και έπειτα από μεγάλες νίκες (από την εποχή που ήταν στον Παναθηναϊκό), δε δίσταζε να λέει ότι οι παίκτες του αξίζουν τα συγχαρητήρια κι όχι αυτός.
Μια νέα εποχή αρχίζει στην Εθνική και η ΕΠΟ με την πρόσληψη του Μακεδόνα προπονητή έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα: ότι η ομάδα πρέπει να γίνει ξανά οικογένεια. Ο Ρεχάγκελ το πέτυχε κρατώντας ένα σφιχτό ρόστερ στο οποίο δύσκολα έμπαινε άλλος. Ακόμη κι αν αυτός άκουγε στο όνομα Ζήκος, Στολτίδης, Πατσατζόγλου κ.α..

Αντιθέτως ο Αναστασιάδης θα κρατήσει ανοικτή την πόρτα σε όλους, παλιούς και νέους. Αρκεί όποιος την περάσει να διαθέτει (ή να είναι πρόθυμος να αποκτήσει) όλα τα παραπάνω στοιχεία...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline