Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:44:23

Μετά συζύγου συνδικαιούχου κατηγορούμενος για άλλα 3,1 εκατ. στο εδώλιο ο Α. Μαρτίνης

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρίσκεται από χθες, μετά από πολύμηνη προφυλάκιση και προσωρινή του αποφυλάκιση , ο βαρυμένος με αρκετές διώξεις πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης κατηγορούμενος για ποσό 3,1 εκατ. που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό του.


Στο εδώλιο, δίπλα στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν, και η σύζυγος του, γνλωστρια και συνδικαιοούχους των λογαριασμών από μίζες αλλά και ένας επιχειρηματίας. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το επίμαχο ποσό δόθηκε από την εταιρία Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του νοσοκομείου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης βρέθηκε στη φυλακή αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.
Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει και άλλη εκκρεμότητα με την δικαιοσύνη καθώς είναι κατηγορούμενος για απιστία σε υπόθεση που αφορά τα δωρεάν νοσήλια που, σύμφωνα με την κατηγορία, ενέκρινε ο ίδιος, σε επιφανή πρόσωπα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Πρόκειται για 51 περιπτώσεις ασθενών, πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους από μία λίστα 8.000 ατόμων, που, σύμφωνα με την κατηγορία ελάμβαναν γενναίες εκπτώσεις-εάν και δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα-κατά την διάρκεια της περιόδου 2007-2010. Αυτή η πρακτική ζημίωσε όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα το νοσοκομείο με το ποσό του 1.741.242 ευρώ.

Ανδρέας Μαρτίνης: «Ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα στο Ερρίκος Ντυνάν»

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη», είπε ο Ανδρέας Μαρτίνης για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν.
«Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα», είπε στους δημοσιογράφους ο πάλαι ποτέ κραταιός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν λίγα λεπτά μετά τη διακοπή της δίκης του για τις 29 Νοεμβρίου 2018.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου καλείται να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να του έδωσε η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο.

Η διακοπή κρίθηκε αναγκαία μετά το ζήτημα παραγραφής που έθεσαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για το οποίο το δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικά.
Στο εδώλιο μαζί με τον Ανδρέα Μαρτίνη κάθονται η σύζυγος του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline