Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  10:35:48

Ο Θ. Βενιάμης αγόρασε τα πρώην γραφεία της ΑΓΕΤ

Στα πρώην κεντρικά κτίρια της ΑΓΕΤ Ηρακλής αναμένεται να εγκαταστήσει το νέο του «στρατηγείο» ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και επικεφαλής του ναυτιλιακού ομίλου Golden Union Θ. Βενιάμης.


Στην περιοχή της Λυκόβρυσης, στη θέση των πρώην κεντρικών εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ Ηρακλής (και μετέπειτα Lafarge Ελλάδος) αναμένεται να εγκαταστήσει το νέο του «στρατηγείο» ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και επικεφαλής του ναυτιλιακού ομίλου Golden Union, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξηρού φορτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Βενιάμης ήταν εκείνος που επικράτησε τελικά στον διαγωνισμό για την πώληση του εν λόγω ακινήτου από τη Lafarge, πριν από περίπου ένα χρόνο, χωρίς πάντως να έχει γνωστοποιηθεί το ποσό που καταβλήθηκε.

Πάντως, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής του συγκροτήματος, στο οποίο στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας από το 1982 μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, όταν η εταιρεία μετακινήθηκε στα Μεσόγεια. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για οικόπεδο 30 στρεμμάτων εντός του οποίου βρίσκεται κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 11.517 τ.μ. και βοηθητικές εγκαταστάσεις 427 τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lafarge προσπαθούσε να πωλήσει

το συγκεκριμένο ακίνητο ήδη από το 2009, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Τότε, ο σχετικός διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος, μη προσελκύοντας κάποια προσφορά, καθώς η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα δεχόταν κάποιο τίμημα κάτω από 30 εκατ. Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε το 2011 πάλι χωρίς αποτέλεσμα, αλλά έκτοτε κάθε προσπάθεια που αφορούσε την πώληση του ακινήτου, είχε αποφύγει να θέσει κατώτατο τίμημα για τις προσφορές που θα δεχόταν.

Το 2016 είχαν γίνει συζητήσεις και για την πώληση σε κάποια ΑΕΕΑΠ, ωστόσο το σημείο του ακινήτου και η έλλειψη μισθωτή λειτούργησαν αποθαρρυντικά.
Εντέλει, η προσφορά από τον κ. Βενιάμη ήρθε την κατάλληλη στιγμή, με στελέχη της αγοράς ακινήτων να επισημαίνουν ότι η λύση της ιδιόχρησης, δηλαδή της αγοράς και ανακατασκευής των γραφείων για ίδια χρήση, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη. Σταδιακά, ο όμιλος τσιμέντων επιχειρεί να απεμπλακεί από την κοστοβόρο διαχείριση κι άλλων ακινήτων του που έχουν περιέλθει σε αχρησία τα τελευταία χρόνια. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η έκταση της πρώην ΕΒΙΕΣΚ, που βρίσκεται στην Α΄ ΒΙΠΕ του Βόλου.

Πρόκειται για οικόπεδο 27 στρεμμάτων, επί του οποίου βρίσκεται κτίσμα έκτασης 9.000 τ.μ. Για το εν λόγω ακίνητο διενεργήθηκε πρόσφατα κλειστός διαγωνισμός, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται. Η ελάχιστη τιμή προσφοράς είχε οριστεί σε 1,35 εκατ., ενώ το ακίνητο πρόκειται να μεταβιβαστεί ως έχει από νομικής και πολεοδομικής κατάστασης, δηλαδή η Lafarge δεν προτίθεται να προβεί σε κινήσεις για τον «καθαρισμό» του ακινήτου, από τυχόν εκκρεμότητες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline