Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:48:06

Νένη Βαλλίδη: Ο ληξιπρόθεσμος Αλέξης Τσίπρας

Η Κυβέρνηση Τσίπρα κατέφυγε στην τελευταία μορφή απάτης, που είναι η αυταπάτη της. Αναφέρεται μόνο στο νέο βίο της των 100 ημερών που δήθεν ξεκινάει μόλις από τις 21 Αυγούστου, με το τέλος των Μνημονίων. Παραλλέπρι σκοπίμως και αποκρύπτει το βάρος των συνεπειών , από όσα αποδέχθηκε και υπέγραψε ως διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο 2015.

Οι πολίτες δεν αναγνωρίζουν καμμία παρθενογέννεση, κανένα λουτρό στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Τα πράγματα έχουν πλέον ξεκαθαρίσει και ακολουθούν τον δρόμο τους. Ο Αλ. Τσίπρας υπήρξε ο συνεπέστερος, ο πιό δουλικός από τους 4 Έλληνες Πρωθουργούς των Μνημονίων, με διπλάσιο χρόνο θητείας από τον Αντώνη Σαμαρά και ο πλέον υπηρετικός στη βούληση των ΗΠΑ και του αμερικανού πρέσβυ. Μιά καρικατούρα της " νέας Αριστεράς", που ποτέ δεν αποχωρίστηκε από προθέσεις να εγκαταστήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ( εάν μπορούσαν να πάρουν όλη την εξουσία στον τόπο μας), μιά αυταρχική διακυβέρνηση. Ένα καθεστώς κατ´ επίφαση δημοκρατικό, με αυθαίρετες πρακτικές όπως αυτό που κατορθώνουν σε προσωπικές καταστάσεις της Δικαιοσύνης της Οικονομίας ( με εκατελρωθεν εργολάβους και εργολήπτες προμηθευτές) της Δημόσιας Διοίκησης. Φαυλότητες, που δεν έχουν άλλο βίο περισσότερο από 10 μήνες.

Η Κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη που θα αναδειχθεί με βεβαιότητα και αυτοδύναμη κοινοβουλευτικά θα κληρονομήσει πολλές και δύσκολες καταστάσεις. Κυριολεκτικά καταστροφικές στις επιχειρήσεις, στην αγορά, την απασχόληση, τα νοσοκομεία, την Παιδεία, τη Δημόσια Τάξη, όπως εκείνες στο Μάτι και τη Μάνδρα, σύμβολα της ανικανότητας των ανθρώπων της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα διακυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη μετά τον ληξιπρόθεσμο Αλ. Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό με το ολιγώτερα προσόντα από κάθε άλλο σε εμπειρία, σπουδές, μόρφωση, διεθνή αγωγή, θα χρειαστεί να κάνει σοβαρούς και γρήγορους χειρισμούς. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη εκδόσει την ετυμηγορία του, την καταδίκη του στις νέες κάλπες και μάλιστα τριπλή ( Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές, Εθνικές) αντίστοιχη πληρωμή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις τρεις πολιτικές τους εξαπατήσεις στις τρεις εκλογές του 2015.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι σκάνε στα χέρια της η μία μετά την άλλη οι πολιτικές της απάτες ( από τις Πρέσπες και τη NOVARTIS έως την " ιστορική Συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας) δεν σοβαρεύεται. Δεν αποδέχεται ότι δεν πιστεύει κανείς Έλληνας τις ψευδείς υποσχέσεις, τη νέα δημαγωγία. Γι αυτό εξοργισμένη και δόλια καταφεύγει, όπως θα φανεί τους επίμενους μήνες σ´ ένα διπλό παιχνίδι δολιότητας.

-εξαγορά των πληβείων με επιδόματα, μια μέθοδος παλαιοκομματική που δεν απέδωσε ούτε στις εκλογές του 1981 ούτε σε εκείνες του 1985 και του 1983.

-ναρκοθέτηση της πορείας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη από την επόμενη ημέρα. Με χιλιάδες διορισμούς, με χρέη δις του Κράτους σε συνταξιούχους και ιδιώτες, με νομοθετικές φαυλότητες με την ανοχή και συγκάλυψη σε " Ρουβίκωνες και αναρχικούς τη βίας και της ανομίας στα ΑΕΙ και στις μεγάλες πόλεις.

Με σχέδια αναταραχής στη χώρα και παλινόστησης του ΣΥΡΙΖΑ από ευφάνταστα σενάρια. Για όλα αυτά οι σύμμαχοι στις ΗΠΑ αλλά και οι εταίροι στις Βρυξέλλες δείχνουν να αδιαφορούν, να συγκαλύπτουν καταστάσεις, να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με την ίδια επιπολαιότητα, την γνωστή τους επιπολαιότητα σε...."αριστερά καθεστώτα".

Όσοι από τη ΝΔ θα επωμισθούν τις βαρειές ευθύνες της νέας εποχής, ας είναι έτοιμοι γι αυτά μέχρι τις Κάλπες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline