Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  18:52:23

Τα θλιβερά του "Αθήνα 2004"

Δεν ήταν όλα μαύρα (απόδειξη τα ντοπαρίσματα και οι φανατικές κραυγές εναντίον αντιπάλων των Ελλήνων αθλητών) ούτε και όλα φωτεινά όπως η παρέλαση και τα εφέ. Ιδιαίτερα στα οικονομικά της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα.

Γιατί οι Αγώνες εκείνοι δεν ήταν μόνο η τελετή έναρξης συν οι εθελοντές συν η (πλαστή) δυνατότητα να διασχίζεις εντός εικοσαλέπτου τη μισή Αττική. Ήταν και τα τερατώδη ποσά που κατασπαταλήθηκαν σε άχρηστα έργα, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για φτηνές λυόμενες εγκαταστάσεις. Ήταν και ο Μαραθώνας - κωπηλατοδρόμιο. Ήταν τα πανάκριβα συστήματά ασφαλείας, που δεν τα εγκατατήσαμε ποτέ.

Ήταν το επίσης πανάκριβο ηλεκτρονικό και αθλητικό υλικό που βρέθηκε μισοχαλασμένο στις αποθήκες της Καλογρέζας μόλις προ μηνών. Ήταν και το οιωνεί εθνικό σχέδιο ντοπαρίσματος που αποκαλύφθηκε και στην προσπάθεια κάλυψης των Ελλήνων πρωταθλητών που έπεσαν, λέει, με το μηχανάκι τους για να μην τους πιάσει η μηχανή κατά των αναβολικών. Ήταν και τα αγενή πλην εθνικώς ορθά γιουχαΐσματα κατά των Αμερικανών αθλητών, επειδή τάχα " αυτούς έν τους πιάνουν ποτέ" (μιλώ σαν αυτήκοος μάρτυς).

Ήταν και οι δηλώσεις για τα " νικηφόρα ελληνικά γονίδιά ", και οι ειδικές στατιστικές που " αποδείκνυαν" την κληρονομημένα ελληνική υπεροχή και στον αθλητισμό. Το " χρυσό καλοκαίρι" είχε κάμποσες μουτζούρες. Το να το παραβλέπουμε και τώρα, ωφελεί όσο μας ωφέλησε τότε το ότι κάναμε πως δέν το βλέπουμε, για να μη χαλάσουμε την εορτή των εορτών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline