Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:01:41

Εισαγγελική έρευνα για τα capital control

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν μπει εδώ και μήνες τα capital control που επιβλήθηκαν το Ιούνιο του 2015, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους εταίρους, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή αναφορές πολιτών, οι οποίοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ότι λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων περιήλθαν σε οικονομική δυσπραγία, αφού δεν μπορούσαν να έχουν ούτε τα αναγκαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα, μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων, όπως του αδικήματος της «εσχάτης προδοσίας».

Από το εισαγγελικό γραφείο έχουν ήδη περάσει δεκάδες μάρτυρες, πολίτες αλλά και οικονομολόγοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Παράλληλα, ο εισαγγελέας συγκεντρώνει σχετικά έγραφα, από αρμόδιες αρχές, στην προσπάθεια του να ρίξει φως στην υπόθεση.

Εισαγγελικές αλλά και δικαστικές πήγες πάντως εκτιμούν ότι ο η έρευνα θα "σκοντάψει" σε ευθύνες μελών της κυβέρνησης, οπότε αμελλητί η δικογραφία πρέπει να κλείσει και να διαβιβαστεί στη βουλή, μόνη αρμόδια να κρίνει εάν θα διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline