Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:09:38

Μετά το Χίλτον, σε Τούρκους και Άραβες επενδυτές και ο Αστέρας, σε φάση ταχείας ανακαίνισης. Τα νέα σχέδια. Τους ανήκουν και οι μαρίνες σε Γουβιά, Ζέα, Φλοίσβο και Λευκάδα. Κύριο

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η όλη επένδυση. Ανακαίνιση ξενοδοχείων και μπάνγκαλοους, 13 κατοικίες, αναβάθμιση μαρίνας και δημιουργία πάρκου αναψυχής.

Μόλις 40 ημέρες μετά την οριστική συμφωνία παραχώρησης, τα σχέδια ανακαίνησης, άνω από 600 εκατ. ευρώ. Τόσο εκτιμάται η συνολική επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, που περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης για τη ριζική ανακαίνιση ξενοδοχείων και μπάνγκαλοους, με ορίζοντα λειτουργίας τον Απρίλιο του 2018, την κατασκευή 13 πολυτελών κατοικιών, την αναβάθμιση της μαρίνας και τη δημιουργία πάρκου αναψυχής.

Το σχέδιο ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης ως πολυτελούς τουριστικού προορισμού στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και διεθνώς, τόνισε ο CEO της AGC Equity Partners κ. Γουαλίντ Αμπου-Σουούντ, στην παρουσίαση του σχεδίου την Τρίτη από εκπροσώπους των επενδυτών. Αναφερόμενος στους κύριους άξονες που διακατέχουν το επενδυτικό σχέδιο, επισήμανε τον σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, στο φυσικό τοπίο και στον τουριστικό χαρακτήρα του Αστέρα - με τη διατήρηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων - στις αναπτυξιακές προοπτικές και στις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που θα φέρει το έργο, καθώς και στην απασχόληση μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων απ' ό,τι στο παρελθόν.

Η AGC για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IVLP (Jermyn Street) και της Apollo Investment Hold co S.a.r.l (Apollo), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group ολοκλήρωσαν την εξαγορά του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. στις 27 Οκτωβρίου. Το συνολικό τίμημα το οποίο ανάγεται στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς αντιστοιχεί σε 444 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Chief Investment Officer του Abu Dhabi Investment Council κ. Μαρκ Κούτης τόνισε ότι ο Αστέρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλες. Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία αυτής της επένδυσης, λέγοντας ότι «τα χρήματα μένουν στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν ένα καταπληκτικό ακίνητο», για το οποίο δεν υπάρχει σύγκριση.

Στις επενδύσεις της Dogus Holding στην Ελλάδα, οι οποίες μαζί με το Χίλτον και την ολοκλήρωση των εργασιών στον Αστέρα θα ανέλθουν στα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ο CEO της εταιρίας κ. Χουσνού Ακάν, υπογραμμίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα επισήμανε τις τέσσερις μαρίνες που διαχειρίζεται ο όμιλος στα Γουβιά Κέρκυρας, τον Φλοίσβο Φαλήρου, τη Ζέα (Πασαλιμάνι) και τη Λευκάδα, σε συνεργασία με τη Lamda Develompent και την Κυριακούλης. Σημειώνοντας τον προσανατολισμό του ομίλου Dogus και στον τουρισμό, ως έναν από τους οκτώ τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, δήλωσε ότι στόχος του είναι να αυξήσει τα ξενοδοχεία του από 18 που υπάρχουν σήμερα σε έξι χώρες στα 26 έως το 2018.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά το σχέδιο ο Executive Director της Astir Development κ. ΤζέφριΜακντόναλντ και ο Vice President, Project Management της Hill International κ. Μανώλης Σιγάλας, σημείωσαν ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς 18 μήνες, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της χερσονήσου με 217 στρέμματα ζώνες προστασίας από τα συνολικά 302 στρέμματα.

Η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση της φύτευσης η οποία θα ξεπερνά συνολικά τα 6.300 δένδρα. Η μέγιστη κάλυψη φθάνει στο 10%, η μέγιστη δόμηση στα 56.500 m2 (με συντελεστή δόμησης μικρότερο του 0,2), ενώ τουλάχιστον 41.500 m2 (73,5% δομήσιμης επιφάνειας) θα είναι για χρήση τουρισμού και ξενοδοχείων και κατά μέγιστο 15.000 m2 (26,5% δομήσιμης επιφάνειας) θα είναι για χρήση κατοικίας. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία 13 πολυτελών κατοικιών που εντάσσονται ήπια στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη», με πράσινες οροφές και βιοκλιματικό σχεδιασμό, συνολική κάλυψη τα 8.000 m2 και μέγιστο ύψος τα 7,5 μέτρα. Επίσης, διασφαλίζεται η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος.

Η ανακαίνιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» και των bungalows θα ξεκινήσει άμεσα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ με την έκδοση δεύτερης άδειας θα προχωρήσουν και οι εξωτερικές εργασίες. Το 2019 θα ολοκληρωθεί και η σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας. Πιο συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Ναυσικά θα διαμορφωθούν 132 δωμάτια, από τα οποία τα 22 είναι σουίτες, ενώ θα γίνει πλήρης ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, του χώρου της πισίνας, δημιουργία bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα και ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας. Στο ξενοδοχείο Αρίων θα διαμορφωθούν 122 δωμάτια, από τα οποία τα 20 είναι σουίτες, ενώ προβλέπεται ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, νέα εμπειρία γαστρονομίας, συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, αναβάθμιση και δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων Spa διεθνών προδιαγραφών και πλήρης ανακαίνιση και αναβάθμιση του χώρου της πισίνας και των εξωτερικών χώρων. Τα μπάνγκαλοους θα αναβαθμιστούν σε υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας.

Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης, οι εγκαταστάσεις του Astir Beach και του εστιατορίου Nobu θα παραμείνουν σε λειτουργία. Στην Astir Beach γίνεται αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων εστίασης, βελτίωση του Platinum Club and Spa και της πρόσβασης στην αρχαιολογική ζώνη του «Ναού του Απόλλωνα».
Στο πάρκο αναψυχής θα διαμορφωθούν διαδρομές περιπάτου και αναψυχής και θα διατηρηθούν και αναβαθμιστούν οι υφιστάμενοι φυσικοί πόροι.
Η ανάπλαση της Μαρίνα Βουλιαγμένης αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις αδειοδοτικές διαδικασίες για τη χωροθέτησή της. Σε αυτή προβλέπεται αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, υποδομών και υπηρεσιών, δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Yacht Club, ενίσχυση των υπηρεσιών αναψυχής και των εμπορικών χρήσεων και αναδιάταξη του εξωτερικού προσήνεμου μώλου εντός της υφιστάμενης χωροθετημένης θαλάσσιας ζώνης για τη δυνητική διεύρυνση της χωρητικότητας.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η πώληση του 90% των μετοχών της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, με την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Holdco.

Η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.
Η συμφωνία πώλησης του Hilton Αθηνών για 142 εκατ. ευρώ, λιγότερα από τις παλαιότερες απαιτήσεις της Τράπεζες Πειραιώς

Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ (μετόχου του Hilton Αθηνών) ανακοίνωσε η Alpha Bank στις 27 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings SA εταιρία των «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ» και «D - Marine Investments Holding BV», για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.»

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.
Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του σχεδίου αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.
Με την ανακοίνωση της οριστικής αυτής συμφωνίας αλλάζει ιδιοκτήτη ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας. Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.
Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton Athens

Σχετικά με τη D - Marine Investments Holding B.V.: Η D - Marine Investments Holding B.V. εδρεύει στην Ολλανδία (Άμστερνταμ). Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της Dogus Holding A.S.Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους. Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε 8 βασικούς τομείς - χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση - με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline