Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:57:29

ALPHA BANK: Ανοίγει ο δρόμος για το MEGA, αλλά...

Οι εργαζόμενοι του MEGA απλήρωτοι και σε διαρκή διαμαρτυρία, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK κι έγιναν δεκτοί από κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο, για τους δεσμευμένους λογαριασμούς και έσοδα του καναλιού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων, "ο κ. Αθανασόπουλος εκτίμησε ότι μετά την υπογραφή των επιπλέον δεσμεύσεων από το Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αλλά και την καταβολή δύο μισθών στους εργαζομένους από τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση αποδέσμευση τιμολογίων που ανέρχονται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και για κάποιες τρέχουσες ανάγκες λειτουργίας του σταθμού. Σε ό,τι αφορά την ομαλοποίηση της λειτουργίας και χρηματοδότησης της εταιρείας ο εκπρόσωπος της ALPHA BANK διαβεβαίωσε ότι η βούληση των τραπεζών είναι να συνεχίσουν να στηρίζουν το MEGA εφόσον οριστεί διοίκηση και κατατεθεί ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) από το Δ.Σ. της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, τόνισε ότι αυτή πρέπει να γίνει αλλά το ύψος της είναι κάτι που θα καθοριστεί με βάση το business plan και τα τότε οικονομικά δεδομένα".

Ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων στο MEGA, όπου έγινε ενημέρωση για όλα τα παραπάνω θέματα και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης την Παρασκευή στις έντεκα το πρωί και να ζητηθεί συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Στο μεταξύ non paper εξέδωσε η Digea στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Πριν από εξήντα χρόνια ελέχθησαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο δύο ιστορικές φράσεις. Η μια ήταν «τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες» και η άλλη ήταν «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Και για τις δυο έχουν γίνει πάρα πολλές επικλήσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να τις υπενθυμίσουμε μετά τον πολλαπλώς επαναλαμβανόμενο θόρυβο της εταιρείας Αlter Ego περί δήθεν μη τήρησης των νόμων εκ μέρους της DIGEA.

Οφείλουμε να θέσουμε υπόψη όλων τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας παρόχων περιεχομένου ελεύθερης λήψης και συνεργασίας τους με τον αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου.

Η εταιρεία μας, ως πάροχος δικτύου, ελεγχόμενη από την ΕΕΤΤ, υποχρεούται εκ του νόμου και της άδειάς της να συνάπτει συμβάσεις παροχής των υπηρεσιών της με τους λειτουργούντες στην Ελλάδα παρόχους περιεχομένου ελεύθερης λήψης, όταν αυτοί έχουν αδειοδοτηθεί από τον αρμόδιο φορέα πάντοτε κατά τις προβλέψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Περαιτέρω, η σύναψη σύμβασης της DIGEA για την ψηφιακή εκπομπή των υφιστάμενων παροχων περιεχομένου ελεύθερης λήψης έχει προβλεφθεί με νόμο, οι συγκεκριμένοι δε πάροχοι περιεχομένου πληρούσαν και πληρούν μέχρι σήμερα όλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας με βάση τις οποίες δικαιούνται να μεταδίδεται το πρόγραμμά τους ελεύθερης λήψης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει αδειοδοτηθεί κατά τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία, κατά συνέπεια ουδέποτε κατέστη και δεν είναι σήμερα πάροχος περιεχομένου ελεύθερης λήψης. Ως εκ τούτου, η εταιρεία μας αδυνατεί να συμβληθεί μαζί της, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παράβαση του νόμου και της αδείας της ως παροχος δικτύου.

Μετά ταύτα κάθε θόρυβος είναι αποπροσανατολιστικός και κάθε άλλο παρά αποσκοπεί στη νομιμότητα, παρά μόνο στην παραβίασή της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline