Σάββατο 21 Απριλίου 2018  06:55:11

Με μπόνους €15.000 οι συναινετικές αποχωρήσεις στη ΔΕΗ

Πάντα ήταν ευνοούμενοι ακόμα και όταν πρέπει να φύγουν από την υπηρεσία ως κανονικά συνταξιοδοτούμενοι και όχι όποτε εκείνοι ήθελαν. Σε ανακοίνωσή της σήμερα, Δευτέρα, η διοίκηση της επιχείρησης αναφέρει ότι, «πέραν της αναγκαιότητας ανανέωσης του προσωπικού, επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία αποχώρησης συναινετικά στους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένα όρια ηλικίας και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης».

Για τον συγκεκριμένο σκοπό η ΔΕΗ θα χορηγήσει στους συναινετικά αποχωρούντες ποσό ύψους 15.000 ευρώ. Οι τελικές ρυθμίσεις ολοκληρώνονται από μέρα σε μέρα. Ύστερα από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην επιχείρηση, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, η οριστική απόφαση της ΔΕΗ θα ληφθεί στο διοικητικό συμβούλιο της 17ης Ιανουαρίου 2017.

Η ΓΕΝΟΠ έχει επικρίνει τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη για την πρόθεσή του να ανανεώσει το προσωπικό -κυρίως τα υψηλόβαθμα στελέχη με νέους επιστημονικά καταρτισμένους εργαζόμενους- και έχει επανειλημμένως αναφερθεί σε παράνομες ομαδικές απολύσεις. Το κόστος των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εκτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα