Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:05:02

Ενδιαφέρον ξένων για κατοικίες και εξοχικά στην Ελλάδα

Συνολική πτώση, που δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και το 70%, κατά μέσον όρο, αναμένεται να καταγράψουν οι αξίες των κατοικιών στην Ελλάδα, από την αρχή της οικονομικής κρίσης στο τέλος του 2008 και μέχρι την ολοκλήρωση και του τρίτου μνημονίου, έως το 2018.

Ωστόσο παράλληλο φαινόμενο είναι σύμφωνα με την «Καθημερινή», ότι το 2016 οι πωλήσεις ακινήτων αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι τιμές μειώνονται. Πρόκειται για αγοραστές που εκμεταλλεύονται τις τιμές ευκαιρίας οι οποίες συχνά βρίσκονται στο 50% της παλαιάς αξίας τους.

Ισχυρό ενδιαφέρον για την αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα εκδηλώνεται από ξένους επενδυτές.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το 2016 οι πωλήσεις τέτοιων ακινήτων αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, οι τιμές των εξοχικών κατοικιών έχουν υποχωρήσει έως και κατά 40% τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχει ενταθεί η ζήτηση για εκμίσθωση από τουρίστες.

Είναι ενδεικτικό ότι οι κατοικίες που έχουν λάβει το σχετικό πιστοποιητικό του ΕΟΤ ανέρχονται πλέον σε 11.000 πανελλαδικά, καταγράφοντας αύξηση 70% τα τρία τελευταία χρόνια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline