Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:21:46

Ανοίγει το Μαξίμου το θέμα επιστροφής στην Δραχμή, με δηλώσεις δύο Υπουργών. Κύριο

Μετά τη στάση της σιωπηρής αποδοχής των δηλώσεων Ν.Ξυδάκη για την δραχμή από τον Αλέξη Τσίπρα και το Μαξίμου, πυροδοτείται μεγαλύτερο άνοιγμα του όλου θέματος από δύο προεδρικούς υπουργούς.

Το Μαξίμου θέλει να διατηρήσει στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το θέμα της επιστροφής στη δραχμή(μετά μάλιστα τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά αντίθεσης προς το Ευρώ, που έφτασαν πρόσφατα το 31%), προκαλώντας συζητήσεις ότι μπορεί να αποφασίσει τη διεξαγωγή ενός ειδικού δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό το οποίο δεν επιτρέπεται να τεθεί λόγω Συνταγματικής απαγόρευσης για όλα τα οικονομικά και νομισματικά θέματα. Πάντως η σχετική φόρμουλα για τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος αυτού, είναι εύκολο να ανευρεθεί από την κυβέρνηση και να το προτείνει στο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά τη στάση της σιωπηρής αποδοχής των δηλώσεων Ν.Ξυδάκη για την δραχμή από τον Αλέξη Τσίπρα και το Μαξίμου, πυροδοτείται μεγαλύτερο άνοιγμα του όλου θέματος από δύο προεδρικούς υπουργούς και της ιδιαίτερης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και του οικοσυστήματος Μαξίμου.

Θέμα δραχμής ως ανοιχτό προς συζήτηση στη Βουλή, ανάμεσα στα κόμματα και σε εθνικό επίπεδο θέτουν με δηλώσεις τους στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου που έσπευσαν όχι μόνο να καλύψουν πλήρως τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Ξυδάκη(που έθεσε τις προϋποθέσεις για το όλο θέμα) αλλά να επαναλάβουν το αίτημα για έναρξη της συζήτησης σχετικά με όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν για το μέλλον, ακόμα και αυτό της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη για την δραχμή είπε πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να μην συζητάει τα πάντα όλες τις στιγμές.
Σημείωσε δε πως όποιος συμμετέχει σε τέτοια συζήτηση δεν σημαίνει ότι τάσσεται απαραίτητα υπέρ κάποιου νομίσματος.
Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου είπε πως ο Νίκος Ξυδάκης δεν άνοιξε θέμα συζήτησης της δραχμής λέγοντας ότι έθεσε ένα θέμα σε μια εποχή που η ιστορία γυρίζει σελίδα θα πρέπει σε αυτή τη χώρα να συζητάμε τις προοπτικές της Ελλάδας και ανέφερε πως συζήτηση σε αυτή τη χώρα πρέπει να γίνεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline