Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:45:47

Αντεπίθεση Μιχάλη Σάλλα στην ανεύθυνη σκανδαλολογία για κομπίνες με την ακίνητη περιουσία της Πειραιώς: Κύριο

«Πρόκειται για προσπάθειά στοχοποίησης και συκοφάντησης μου. Και να γιατί...»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά σε πλήθος από δημοσιεύματα εξέδωσε ο Μ. Σάλλας, τα οποία αντέγραφαν το ένα το άλλο από μια πρώτη ανώνυμη διαρροή εις βάρος του,, χωρίς να αναζητήσουν(όπως έκανε η Ιστοσελίδα μας και κάνει πάντοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις) το όλο βάθος της υπόθεσης και τον αντίλογο και μάλιστα ανθρώπων, που φέρονται ως κατηγορούμενοι, πολιτικά η ποινικά.. Σε αυτήν ο τέως διοικητής και μεγαλομέτοχος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι έχει ασκηθεί και σε βάρος μου ποινική δίωξη για ακίνητα που είχε αγοράσει με διαδικασίες τυπικές και διαφανείς η Τράπεζα Πειραιώς το 2006.

Με εξίσου διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες πώλησε τα ακίνητα αυτά, δέκα χρόνια μετά στην τιμή που τα είχε αποκτήσει, δηλαδή χωρίς καμία ζημία και μάλιστα αφού εν τω μεταξύ τα ιδιοχρησιμοποίησε για δέκα χρόνια εγγράφοντας και σημαντικά κέρδη.
Το γεγονός ότι η αγορά των ακινήτων δεν έχει προξενήσει ζημία στην Τράπεζα Πειραιώς έχει επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχετικό έλεγχό της.

Μολονότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και του πορίσματος στο οποίo βασίζεται, δεν θεωρώ τυχαίο το χρόνο άσκησής της αφού συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών μου σχεδίων.
Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της Τράπεζας. Λυπάμαι ωστόσο για το γεγονός πως μαζί μου, αδίκως ταλαιπωρούνται 30 ακόμη άνθρωποι της αγοράς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΛΑ, ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ , ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ

(Η ιστοσελίδα μας και ο Μιχάλης Δημητρίου δεν είχαν ποτέ και δεν έχουν σχέση συμφέροντος με τον Όμιλο της Πειραιώς και προσωπικά μ τον κ. Μιχάλη Σάλλα και τους συνεργάτες του)

Υπερβολές για μεγάλα αδικήματα του Μιχάλη Σάλλα ως επικεφαλής της Πειραιώς. Δύσκολο να αποδειχθεί δικαστικά ότι διέπραξε απιστία, δηλαδή μείωσε ηθελημένα την περιουσία της Τράπεζας και για ιδιοτέλεια δική του ή συγγενών και φίλων. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 00:47

Θεωρείται βέβαιο ότι όπως σε πολλές ανάλογες πωλήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, στις συγκεκριμένες πωλήσεις ο κ,. Σάλλας επίσης θα είχε φροντίσει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Τράπεζας και τη δική του θέση με αξιόπιστες διαδικασίες λχ,. για τιμές της αγοράς, με εκθέσεις υπηρεσιών, ισχυρές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων κλπ

Παρόμοιες πωλήσεις ενοικιασμένων ακινήτων από Τράπεζες σε ιδιώτες έναντι δανείων, ενυπόθηκων πάντοτε είχαν πραγματοποιηθεί επί πολλά χρόνια και σε πολλές περιπτώσεις. Από γνωστούς επιχειρηματίες, επενδυτές μέχρι πρώην υπουργούς, χωρίς να προκύψει κανένα επιλήψιμο στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια πώλησε ελεύθερα δεκάδες ακίνητα του Δημοσίου και μάλιστα με το ίδιο ως ενοικιαστή(υπουργεία, αστυνομικές υπηρεσίες, εφορίες κλπ)

-Μεγάλη η διάσταση ανάμεσα σε όσα υποστηρίζει μια εφημερίδα με επικριτικό δημοσιεύματος, ανάμεσα στην εισήγηση ενός σνακριτή και ειδικού εισαγγελέα, ανάμεσα στο δικαστικό συμβούλιο και βεβαίως στα αποδεικτικά στοιχεία, που απαιτούνται στην δικαστική αίθουσα. Τίποτα δεν προδικάζει το επόμενο βήμα στη Δικαιοσύνη και ασφαλώς το τελικό.

Κατά τα άλλα«Η μεγάλη κομπίνα», είναι μέρος του τίτλου της εφημερίδας Documento, που φέρει να ασκείται δίωξη για κακούργημα στον πρώην ισχυρό άνδρα της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα, ο οικονομικός εισαγγελέας, έχει ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατ' εξακολούθηση κατά του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, του πρώην αντιπροέδρου της Θεόδωρου Πανταλάκη και πολλών άλλων μεγαλοστελεχών.

Πάντα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο πόρισμα-κόλαφος του εισαγγελέα, ο κ. Σάλλας χρησιμοποίησε την Τράπεζα για να κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορές μετοχών μέσω εταιριών συμφερόντων του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ζημιώνοντας την Τράπεζα Πειραιώς κατά εκατομμύρια ευρώ.

Σε άλλο σημείο, το άρθρο, αναφέρει ότι σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα, πέντε εταιρίες που σχετίζονταν με τον επί 25 χρόνια πρόεδρο και δημιουργό της Τράπεζας Πειραιώς, αγόραζαν ακίνητα με δάνειο από το πιστωτικό Ίδρυμα και στην συνέχεια πουλούσαν τα ίδια ακίνητα στην Πειραιώς σε πολλαπλάσια τιμή.

Χρήστος Μεγάλου: Η τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα και να πετύχει και να σηματοδοτήσει ανάκαμψη

Επιστολή προς το προσωπικό της τράπεζας του νέου διευθύνοντος συμβούλου

«Η Τράπεζα Πειραιώς, με ηγετική θέση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, με εξαιρετικής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, έχει τη δυνατότητα και να πετύχει και να σηματοδοτήσει ανάκαμψη», αναφέρει σε επιστολή του στο προσωπικό της τράπεζας ο Χρήστος Μεγάλου, με αφορμή την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Όπως αναφέρει ο κ. Μεγάλου προς το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς, «αυτό θα το κάνουμε μαζί, με μεθοδικότητα, διαφάνεια, επαγγελματισμό, ταχύτητα και προπάντων σεβασμό:

- Προς τους πελάτες μας, που δοκιμάζονται σκληρά και αποτελούν την προτεραιότητα και το βασικό μέτρο της επιτυχίας μας
- Προς τους συναδέλφους, που πρέπει να αναδειχθούν μέσα από ένα δίκαιο αξιακό σύστημα όπου η αξιοκρατία θα κατέχει τον πρώτο ρόλο
- Προς τους κανόνες τήρησης του θεσμικού πλαισίου και των διαδικασιών, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων της τράπεζας και των μετόχων της
- Προς την κοινωνία, που περιμένει από τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να είναι μπροστά στην προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

«Η Τράπεζα Πειραιώς σήμερα βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία, θωρακισμένη κεφαλαιακά και με ένα Διοικητικό Συμβούλιο από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από πλευράς συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας. Με ενισχυμένη εταιρική διακυβέρνηση, τις αρχές της οποίας, τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ασπαζόμαστε πλήρως. Είμαστε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και πρέπει να δημιουργούμε θετικές εξελίξεις, να δημιουργούμε αξία, να δημιουργούμε ανάπτυξη, να εμπνέουμε εμπιστοσύνη. Να βοηθάμε ό,τι πιο δυναμικό και δημιουργικό έχει η ελληνική οικονομία, να καινοτομούμε και να συνεισφέρουμε στην ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο κ. Μεγάλου.

«Στόχος μας είναι η διαχρονική ανάπτυξη της τράπεζας κατά τα διεθνή πρότυπα διαφάνειας, εποπτείας και αποτελεσματικότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς και εγώ προσωπικά, έχουμε ανάγκη τις δεξιότητές σας, την αφοσίωσή σας και την αμέριστη συμμετοχή σας. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές, γιατί αυτές θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων μας. Είμαστε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και πρέπει να γίνουμε και η καλύτερη», υπογραμμίζει Χρήστος Μεγάλου, κλείνοντας την επιστολή του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline