Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  21:36:16

Πως συνεχίζουν να εξαπατούν τον Όμιλο Λάτση και τους Άραβες επενδυτές για το Ελληνικό, μετά την πανηγυρική υπογραφή της συμφωνίας .... πέρυσι τον Ιούνιο. Παραμένουν ακόμα 1.000 πρόσφυγες εκεί. Κύριο

Διεθνής Αμνηστία: Κλείστε επιτέλους τον καταυλισμό στο Ελληνικό, άθλιες οι συνθήκες.

Διπλά αναξιόπιστη η Κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία προχωρεί με βήματα σημειωτόν την μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, πότε με δικαιολογίες για δήθεν αρχαιολογικό χώρο(όπως οι ...διάδρομοι προσγείωσης- απογείωσης) πότε με προφάσεις για δασικά έδάφη και πότε να παρμένουν εκεί σε άθλιες συνθήκες μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες, πάνω από χίλια άτομα. Με συνέπεια να μην έχει καν παραδοθεί ακόμα ο χώρος στον Ομιλο Λάτση και τους Άραβες επενδυτές, προκειμένου να αρχίσουν τα πρώτα έργα. Παρότι η επίσημη και πανηγυρική υπογραφή της συμφωνίας έγινε πριν δέκα και πλέον μήνες, όταν υποτίθεται όλα ήταν έτοιμα.

Συμβαίνει ακόμα το αντίθετο, η καθυστέρηση και η αναξιοπιστία. «Όλοι χάνουν τα λογικά τους στο Ελληνικό»... Η δήλωση ανήκει σε γυναίκα πρόσφυγα που μένει στους καταυλισμούς του Ελληνικού, εκεί που ανθρωπιστικές οργανώσεις και φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.

Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει επείγουσα έκκληση για κλείσιμο του καταυλισμού στο Ελληνικό, τονίζοντας ότι πάνω από 1.000 πρόσφυγες ζουν κάτω από απαράδεκτες και μη ασφαλείς συνθήκες.

Σύμφωνα με την οργάνωση η πλειονότητα των ατόμων που μένουν στους καταυλισμούς του Ελληνικού είναι από το Αφγανιστάν και κοιμούνται σε σκηνές για περισσότερο από ένα χρόνο, σε συνθήκες πολύ κακής υγιεινής, με ανεπαρκή αριθμό τουαλετών και ντουζ και περιορισμένη ιδιωτικότητα.

Οι ανθρωπιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στους καταυλισμούς αναφέρουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος και απόπειρες αυτοκτονίας, τα οποία επιδεινώνονται από τις συνθήκες στον καταυλισμό. Οι γυναίκες και τα κορίτσια βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο σεξουαλικής και έμφυλης βίας.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει επειγόντως να εξασφαλίσουν στους διαμένοντες στο Ελληνικό επαρκείς εναλλακτικές στέγασης, ακολουθώντας μια γνήσια διαβούλευση με σκοπό να κλείσουν οι καταυλισμοί.

Η έλλειψη ασφάλειας είναι μια κύρια ανησυχία στους καταυλισμούς, ειδικά για τις γυναίκες και τα κορίτσια, οι οποίες αναφέρουν ότι υφίστανται διαρκώς λεκτική παρενόχληση και βρίσκονται σε κίνδυνο για σεξουαλική και έμφυλη βία. Δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος για το ποιος μπαινοβγαίνει και η αστυνομία δεν επεμβαίνει σε περιστατικά ασφάλειας μέσα στους καταυλισμούς.

Πολλές γυναίκες δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι ζουν με το διαρκή φόβο μην τους επιτεθούν στις σκηνές τους, στις τουαλέτες ή στα ντουζ και πως δεν θέλουν να βγαίνουν έξω από τις σκηνές τους- ούτε για τις βασικές τους ανάγκες-για να αποφύγουν αυτού του είδους την παρενόχληση.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Lamda: Επένδυση-ορόσημο

Υπεγράφη σήμερα 7 Ιουνίου 2016, μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., της HELLINIKON Global I. S.A. και της Lamda Development S.A. Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding). Το Μνημόνιο Συναντίληψης αποτελεί επικαιροποίηση της υφιστάμενης από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», μέσω της οποίας οριοθετούνται ορισμένα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της αξιοποίησης του έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με γνώμονα την πλήρη ευθυγράμμιση του Έργου με τις προσδοκίες των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και της ευρύτερης περιοχής της μητροπολιτικής Αθήνας.

Η σημερινή συμφωνία, που συγκεκριμενοποιεί βασικές σχεδιαστικές προδιαγραφές και οικονομικές παραμέτρους του Έργου, αποτελεί ορόσημο, καθώς δίνει το έναυσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έναρξης του Έργου, που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση, που θα πραγματοποιείται τα επόμενα χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μία πρότυπη αστική ανάπτυξη, που θα σέβεται το πολεοδομικό και περιβαλλοντικό ισοζύγιο, θα διαχέει τα οφέλη του σε ευρύτερες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής και θα χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα λόγω του ισορροπημένου μείγματος χρήσεων γης, όσο και λόγω της διαμόρφωσης ενός διαμπερούς μητροπολιτικού πόλου, ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους.

Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση της παραλίας, οικιστικές αναπτύξεις, υπερ-τοπικό και τοπικό εμπόριο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής κοινού, αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων χώρων άθλησης, νέο γήπεδο γκολφ, χώρους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά κέντρα, κλπ.

Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου, το επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τη δημιουργία, χρηματοδότηση και συντήρηση του μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ., ήτοι 42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης.

Tο επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει επιπλέον τη χρηματοδότηση και κατασκευή όλων των συγκοινωνιακών υποδομών, των εγκαταστάσεων και δικτύων κοινής ωφέλειας, των αναγκαίων λιμενικών έργων, τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων, δημιουργώντας την αναγκαία συνδεσιμότητα με τα υφιστάμενα και νέα μέσα σταθερής τροχιάς, την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, την αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου, την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και τη δημιουργία 1 χιλιομέτρου παραλίας ελεύθερης προς χρήση στο κοινό.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline