Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:14:48

Ποιά είναι τα δέκα σύγχρονα επαγγέλματα, που θα συναντήσετε τους περισσότερους ψυχοπαθείς, άνδρες και γυναίκες. Κύριο

Ο καθηγητής Ψυχολογίας της Οξφόρδης, Κέβιν Ντάτον διεξήγαγε έρευνα για να ανακαλύψει ποια είναι τα επαγγέλματα που έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς αναμεσά τους. Ασφαλώς όχι μόνο, ένα και δύο πρόσωπα.

Η ψυχασθένεια δεν συνδέεται πάντα με ψυχρούς δολοφόνους και ψυχοπαθείς όπως αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες.
Οι περισσότεροι ψυχοπαθείς (άνθρωποι που πάσχουν από κάποιου είδους ψυχοπάθεια) ζουν ήρεμα δίπλα μας και μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι ακόμα και φίλοι ή συναδέλφοί μας, που απλά κρατούν τα προβλήματά τους για τον εαυτό τους.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, τα άτομα με ψυχοπάθεια μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στους γύρω τους με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές τους και την φαινομενική απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις.
Μπορούν να προσποιηθούν ψεύτικα συναισθήματα για να πετύχουν τον στόχο τους και, λόγω της έλλειψης της ενσυναίσθησης, ποτέ δεν λυπούνται πραγματικά για εκείνους που γίνονται δέκτες των όποιων κακόβουλων ενεργειών τους.

Αλλά, όταν τα πράγματα παίρνουν λάθος τροπή, συνήθως εκδηλώνουν τάσεις αυτο-λύπησης. Δεν έχει τίποτε να κάνει με τύψεις, αλλά με μια βαθιά λύπη για τους ίδιους και για τις συνέπειες -για τον εαυτό τους- για ό,τι έχουν κάνει.

Σε άλλες περιπτώσεις θα πουν ωμά ψέμματα, χωρίς καμία ένδειξη αμφιβολίας για αυτό που λένε και θα μεταχειριστούν τους άλλους για να τους βάλουν να κάνουν ό,τι θέλουν εκείνοι. Σε γενικές γραμμές υπολογίζεται ότι 1 στους 100 ανθρώπους έχει ψυχοπαθητικές τάσεις.
Ψυχοπάθεια: Ποιες δουλειές προσελκύουν περισσότερο τους ψυχοπαθείς

Έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Statista για λογαριασμό του βρετανικού Independent κατέληξε σε μία λίστα με 10 δουλειές, όπου είναι πιο πιθανό να βρει κανείς ένα άτομο με ψυχοπάθεια.

Τα επαγγέλματα αυατά ειναιο:

1. CEO επιχειρήσεων
2. Δικηγόροι, κάθε κατηγορίας
3. Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (τηλεόραση/ραδιόφωνο), κυρίως διοικητικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό προσωπικό.
4. Πωλητές καταστημάτων(ιδιαίτερα με γυναίκες πελάτισσες)
5. Χειρουργοί (περιέργως δεν περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τη λαική μυθολογία οι ψυχίατροι και ψυχολόγοι)
6. Δημοσιογράφοι κάθε κατηγορίας κι μέσου
7. Αστυνομικοί 
8. Ιερείς
9. Σεφ μαγειρικής
10. Δημ. Υπάλληλοι

Πολλά από αυτά τα επαγγέλματα έχουν λογική καθώς συνδέονται με την επιτυχία και ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών, όπως το να έχει κανείς υψηλή αυτοπεποίθηση, να είναι ατρόμητος, εγωκεντρικός, ψυχρός και γοητευτικός.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι ψυχοπαθείς ούτε ότι η αποτυχία συνδέεται με την έλλειψη... ψυχοπάθειας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline