Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:48:08

Δεν βγαίνουν στη σύνταξη λόγω των περικοπών

Κατακόρυφη μείωση καταγράφεται στις πρόωρες αποχωρήσεις, καθώς οι περικοπές που έχουν υποστεί, με αποκορύφωμα τον νόμο Κατρούγκαλου, καθιστούν κάθε άλλο παρά ελκυστική τη συνταξιοδότηση.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή το «μαχαίρι» που έπεσε στις συντάξεις, τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές αλλά και στο εφάπαξ και παράλληλα η σταδιακή αύξηση των ηλικιακών ορίων έχουν «φρενάρει» τις αποχωρήσεις.

Το φαινόμενο της δραστικής μείωσης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων είναι εμφανές στον μεγαλύτερο κλάδο δημοσίων υπαλλήλων, τους εκπαιδευτικούς, και δη τους δασκάλους και νηπιαγωγούς. Και αυτό διότι οι αλλαγές αυτές κατέστησαν απαγορευτική τη συνταξιοδότηση,

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υποβλήθηκαν οι λιγότερες αιτήσεις όλων των εποχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Καθημερινής εως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου είχαν υποβληθεί 227 αιτήσεις, την ίδια στιγμή που το 2008 ο αριθμός ήταν 1.783, το 2009 1.745, για να εκτιναχθεί στις 3.976 παραιτήσεις το 2010.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline