Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  13:42:03

Στο δρόμο Μάνου: Οχι σύνταξη κάτω των 60 ετών

Στο δρόμο του Στέφανου Μάνου να απαγορευθούν τελείως οι συντάξεις και να γίνουν όλες μέχρι 700 ευρώ για τους πάντες. Ισοπεδωτικά για αρεοπαγίτες, στρατηγούς, γενικούς διευθυντές, διοικητές οικογενειάρχες με παιδιά που σπουδάζουν, καθηγητές ΑΕΙ κλπ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης ζήτησε «ριζικά μέτρα» για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος στην νοοτροπία Στ. Μάνου χωρίς διάκριση, χωρίς ιεράρχηση λ χ. για λόγους υγείας, ορφάνιας, χηρείας με ανοικτό το ερώτημα πως θα ζήσουν οι νέοι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους μέχρι να λαμβάνουν στα 60 την σύνταξη σε παρόμοιες περιπτώσεις ή όταν πρέπει ν αποζητήσουν υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους. Ούτε επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης ομιλεί για νέες θέσεις εργασίας, ειδικούς πόρους για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και αυτός βρίσκει μαγικές λύσεις σε βάρος των...πραγματικά και σκληρά εργαζομένων, χωρίς διάκριση για όσους είναι σε νεαρή ηλικία σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα δηλαδή 35 και 40 χρόνια..

Όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα πρέπει να απαγορευτεί η χορήγηση σύνταξης κάτω των 60 ετών. «Να κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος», εξήγησε.
Παράλληλα ζήτησε να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες στο συνταξιοδοτικό, χωρίς τις προσωπικές διαφορές (παλαιού – νέου συνταξιούχου), έτσι ώστε ό,τι εξοικονομηθεί, να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τις πενιχρές συντάξεις τις οποίες παίρνουν όσοι έχουν δουλέψει όλα τα χρόνια της ζωής τους και έχουν πληρώσει όλα τους τα ένσημα.

«Αντί αυτού, βλέπουμε ένα κύμα εισφορών που έχει παραλύσει την οικονομία και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό... Η Ελλάδα έχει σήμερα στις ασφαλιστικές εισφορές 4% πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, όμως τα έσοδα των εισφορών είναι 4 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα