Σάββατο 20 Απριλίου 2024  02:01:30

Ο μισθός των πρώτης κυρίας των ΗΠΑ

Επίσημα λοιπόν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν εισπράττει κανένα μισθό από το κράτος, γεγονός που έχει απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη.


H Πρώτη Κυρία δεν μπορεί να διοριστεί σε κάποιο κυβερνητικό αξίωμα, ωστόσο θα πρέπει να παρίσταται σε εκδηλώσεις και να επισκέπτεται ξένες χώρες με τον σύζυγό της.

Η Μισέλ Ομπάμα παραιτήθηκε από τη θέση διοικητικού στελέχους μεγάλου νοσοκομείου, μία δουλειά για την οποία αμείβονταν με 212 000 δολάρια το χρόνο για να μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, στο πλευρό του Προέδρου.
Το Salary.com προσπάθησε να καταγράψει τις εργασίες που κάνει μια Πρώτη Κυρία και να κάνει μία εκτίμηση του μισθού που θα έπρεπε να λαμβάνει για αυτές και κατέληξε στα εξής:
Εκτελεστικό όργανο Μη Κερδοσκοπικών προγραμμάτων
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Διοργανώτρια εκδηλώσεων
Γραμματέας CEO
Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Πρώτη Κυρία θα έπρεπε να αμείβεται τουλάχιστον με 173.500 δολάρια το χρόνο, ωστόσο το μόνο που απολαμβάνει είναι προσωπικό 15 ατόμων το οποίο αμείβεται από την κυβέρνηση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline