Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:28:06

Σκάνδαλο Novartis: Με προέκταση σε ελληνική φαρμακευτική

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κύκλος των εμπλεκομένων εταιρειών του χώρου του φαρμάκου στο σκάνδαλο της Novartis, προκαλώντας τριγμούς στην ελληνική πραγματικότητα και όχι μόνον.

Στοιχεία και πληροφορίες που έχουν φθάσει στις Αρχές, «ακουμπούν» ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, με διεθνή παρουσία και εργοστάσια σε περισσότερες της μιας χώρες της Ευρώπης, αλλά προσώρας δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες για να ανοίξει ακόμη ένας φάκελος με ονοματεπώνυμο στην υπόθεση.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πρόσωπα - κλειδιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξιολογούν στοιχεία που θα μπορούσαν να «δέσουν» τυχόν κατηγορίες για την ελληνική φαρμακευτική, η τύχη της οποίας μάλιστα ήταν απρόσμενα κακή, εντός του 2017.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, δε, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών κατά το παρελθόν, ως εκ τούτου απουσιάζει το υλικό εκείνο που θα μπορούσε να συσχετισθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς με το σκάνδαλο της Novartis, όπως ήδη έχει γίνει με άλλες φαρμακευτικές, στην αναζήτηση ιχνών για τις δωροδοκίες σε κρατικούς αξιωματούχους.

Ο μοναδικός κρίκος που συνέδεε, εξάλλου, μέχρι σήμερα, την ελληνική φαρμακευτική με τον πολυεθνικό κολοσσό της Novartis, ήταν η εξαγορά εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων (του τελευταίου), στην Ορλεάνη της Γαλλίας, πριν από λίγα χρόνια.
Σε ανακοίνωση της εποχής εκείνης, τονιζόταν ότι η ελληνική φαρμακευτική θα συνέχιζε να παράγει στο γαλλικό εργοστάσιο όχι μόνο για λογαριασμό της Novartis, αλλά και για άλλους διεθνείς πελάτες της.

Η έρευνα για τη Novartis δεν έχει αποκλείσει την εμπλοκή και άλλων εταιρειών της αγοράς, ούτε ως προς το σκέλος της τιμολόγησης του φαρμάκου. Τη στιγμή αυτή, άλλωστε, διενεργούνται στο πλαίσιο αυτό, δυο προκαταρκτικές, οι οποίες περιβάλλονται με άκρα μυστικότητα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline