Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  05:27:12

Προβλέψεις του ECONOMIST για τον ελληνικό τουρισμό και τον καλπασμό του. Φέτος πάνω από 30 εκατ. επισκέπτες και στα 40 εκατ. το 2022, μόλις σε πέντε χρόνια. Κύριο

Ποιες είναι οι αντίπαλες χώρες στη ευρύτερη περιοχή. Τεράστιες οι δυνατότητες του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα όχι μόνο στον χώρο των μεγάλων υποδομών αλλά και σε δεκάδες νέες επιχειρήσεις από τα τρόφιμα και τα ποτά έως τις καινοτόμες επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Με αυτήν τη φωτογραφία από το ελληνικό καλοκαίρι συνοδεύει την ανάρτησή του στο twitter το βρετανικό περιοδικό.

Δημοφιλείς ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη (σ.σ. αλλά και οι Ρόδος, Κρήτη, Πάρος. Κέρκυρας, Ζάκυνθος, Χαλκιδική) θα είναι φέτος γεμάτοι με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο καλοκαίρι, τονίζει με ανάρτησή του στο twitter ο Economist. Πρόβλεψη αισιόδοξη στη σειρά μια άλλων θετικών ειδήσεων.

Οπως σημειώνεται, οι έλληνες ξενοδόχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν ότι οι κρατήσεις μέχρι στιγμής υποδηλώνουν πως το ρεκόρ αφίξεων που καταγράφηκε πέρσι - 30 εκατομμύρια- θα καταρριφθεί εύκολα αυτήν τη χρονιά.

Επειτα από επτά χρόνια κρίσης, οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη είναι πιο ευνοϊκές συγκριτικά με εκείνες τουριστικών προορισμών της Ισπανίας.

Την ίδια στιγμή, ανταγωνιστικοί προορισμοί στην Τουρκία για την ίδια περίοδο θεωρούνται λιγότερο ασφαλές ταξίδι, σύμφωνα με τον Economist.

Ωστόσο, δύσκολα θα τους πείσει να ξοδέψουν...

Η Ελλάδα αναμένει αύξηση Βρετανών, Γερμανών και Ρώσων τουριστών – αλλά ίσως δύσκολα τους πείσει να δαπανήσουν γενναιόδωρα κατά τη διαμονή τους.

Κατά μέσο όρο, ο χρόνος διαμονής και η κατανάλωση των τουριστών σε τοπικά ξενοδοχεία και καταλύματα είναι μικρότερη σε σύγκριση με δώδεκα χρόνια πριν. Εντούτοις, οι προοπτικές είναι θετικές.

Με τη γερμανική Fraport να έχει αναλάβει τον έλεγχο των περιφερειακών αεροδρομίων, ειδικοί της τουριστικής αγοράς προβλέπουν πως ο αριθμός αφίξεων στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια έως το 2022.

Τουλάχιστον ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καταλήγει η ανάρτηση. Άδικη διαπίστωση μάλλον καθώς λχ. υπάρχουν σύγχρονα πλοία για τα ταξίδια στα νησιά και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline