Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  17:13:38

Ο Ομιλος Μπόμπολα σφυροκοπείται διαρκώς από κάθε πλευρά. Δικαιοσύνη, ΣΔΟΕ και Τράπεζες εναντίον του. Οι νέες δοκιμασίες. Κύριο

Η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλε χθες ομολογιακό δάνειο του «Πήγασου» ύψους €80 εκατ. και κατέστησε άμεσα απαιτητές τις οφειλές του Ομίλου. Νέα εισαγγελική έρευνα σε τραπεζικά στελέχη για τις δανειοδοτήσεις στον Όμιλο Μπόμπολα.

Δεν φαίνεται να μέτρησαν καθόλου, όπως νόμιζαν ορισμένοι, η πλήρης στροφή υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ των εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων του Ομίλου Μπόμπολα, με επικεφαλής το ΕΘΝΟΣ και την ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Το σφυροκόπημα από την εποχή της λίστας Λαγκάρντ εναντίον όλης της οικογένειας του πατριάρχη Γιώργου Μπόμπολα συνεχίσθηκε με μεγάλη πυκνότητα τις τελευταίες ημέρες.

-Προχθές ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς κατά παντός υπευθύνου κατασκευαστικής εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ύψους περί τα 50 εκ. ευρώ στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς κατά παντός υπευθύνου κατασκευαστικής εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ύψους περί τα 50 εκ. ευρώ στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια.

Η απάτη η οποία στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια Ζόραν Ζάεβ για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία.

Ακολούθησε έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην οποία περιγράφονται μεταξύ άλλων υπέρογκες αμοιβές στο προσωπικό της εταιρείας, ενώ τα ύψος των αποδοχών που εμφανίζονταν να λαμβάνουν διάφορα πρόσωπα , την περίοδο 2012-2013 αποτελεί ένδειξη, κατά τις δικαστικές αρχές, ότι ε τα χρήματα αυτά δεν προορίζονταν για τα στελέχη αυτά, αλλά διοχετεύονταν σε τρίτους είτε είχαν ως πραγματικό σκοπό τη διόγκωση του τιμήματος του έργου.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗς ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ομολογιακό δάνειο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ προς στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος» κατήγγειλε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Πήγασου», η τράπεζα καθιστά το δάνειο ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητές οφειλές ύψους 77,86 εκατ. ευρώ.

-Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη χθες Τετάρτη και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατήγγειλε τρία δάνεια του ομίλου, συνολικού ύψους 38,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο «Πήγασος» σημειώνει ότι θα προβεί άμεσα σε ενημέρωση των επενδυτών και των αρμόδιων Αρχών για κάθε επιχειρηματική εξέλιξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Πήγασου»:

«Κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ανακοινώνεται ότι σήμερα, την 8η Ιουνίου 2017, επιδόθηκε στην «Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρία» (εφεξής ως «Εταιρία»), από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και υπό την ιδιότητά της ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων, Εξώδικη Καταγγελία Ομολογιακού Δανείου ύψους 80.000.000,00, ευρώ που εξεδόθη κατά τους όρους που αναφέρονται στο υπ' αριθμ. 9747144261/11.03.2014 «Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ενυπόθηκου Ομολογιακού Δανείου, Μετά Συμβάσεων Καλύψεως, Πρωτογενούς Διαθέσεώς του, Ορισμού Πληρεξουσίου Καταβολών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων» ως ισχύει (εφεξής ως «Δάνειο»), καθιστώντας αυτό αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και καλώντας την Εταιρία όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του Δανείου αυτού οφειλών ύψους 77.857.720,56 ευρώ.

Η Εταιρία γνωρίζει στο επενδυτικό κοινό και στις Αρμόδιες Αρχές, ότι κατά πάγια τακτική της, θα προβαίνει σε άμεση ενημέρωση για κάθε επιχειρηματική εξέλιξη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline