Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:49:50

Τέσσερις μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών- Λαμίας ο πατέρας και οι αδελφές του Γ. Βακάκη, ανασυγκροτούνται και κάνουν νέα σχέδια. Εισέπραξαν 70 εκατ. από την πώληση του 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου του Jumbo. Κύριο

Το ερώτημα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες όλη την επιχειρηματική πιάτσα είναι για το που θα τοποθετήσει τα 70 εκατ. ευρώ που πήρε η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ενδεχομένως ο κ. Βακάκης να εντόπισε κάποια ευκαιρία για επενδύσεις στην αγορά, στην οποία έχει διακριθεί από ετών με μεγάλες πρωτοβουλίες και καίριες επιλογές..

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ο κ. Βακάκης πούλησε 4,8 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo.Η πώληση έγινε στα 14,95 ευρώ, με discount 6,6% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης που ήταν στα 16 ευρώ και πλέον το μερίδιο του Απόστολου Βακάκη μειώθηκε στο 23,22% από 26,72% που ήταν προηγουμένως.
Η πώληση έγινε μέσω εταιρείας συμφερόντων Απόστολου Βακάκη, ενώ αγοραστές είναι ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια που ήδη έχουν θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας αναμένεται να επενδύσει σε έναν χώρο που παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες όπως η τουριστική βιομηχανία και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία στην Αθήνα αλλά και στο κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αναμένουμε να δούμε...
Πάντως για φέτος ο Απόστολος Βακάκης, έχει τοποθετήσει τον πήχη της αύξησης των πωλήσεων για τη χρήση 2016-2017 μεταξύ 4% και 7%, ωστόσο η επίδοση αυτή ξεπεράστηκε στο διάστημα Ιουνίου - Δεκεμβρίου, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση κατά 8,11%.

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει βεβαίως στις νέες αγορές, όπου τόσο η οικονομία όσο και ωρίμανση του λιανεμπορίου αποφέρουν καλύτερες αποδόσεις.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Βακάκη, στη διετία το εξωτερικό δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 35%-38% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ωστόσο τα 2/3 των επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε χρήση κατευθύνονται εκεί.
Τον Νοέμβριο του 2016 η αλυσίδα λειτούργησε ένα νέο μισθωμένο κατάστημα στη Βουλγαρία, έως τα Χριστούγεννα του 2017 θα λειτουργήσει ακόμα δύο καταστήματα στη Ρουμανία, ενώ στην Ελλάδα προετοιμάζεται το άνοιγμα ενός σημείου στη Βόρεια Ελλάδα έως το τέλος του 2017.

Ειδικότερα,η πώληση έγινε στα 14,95 ευρώ, με discount 6,6% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης που ήταν στα 16 ευρώ και πλέον το μερίδιο του Απόστολου Βακάκη μειώθηκε στο 23,22% από 26,72% που ήταν προηγουμένως.

Η πώληση έγινε μέσω της εταιρείας Tanocerian Maritime, συμφερόντων Απόστολου Βακάκη, ενώ αγοραστές είναι ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια που ήδη έχουν θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρίας.

Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 15,35 ευρώ, με απώλειες 4,06%, διακινώντας συνολικά 5,66 εκατ. τεμάχια, μέσω 1.471 πράξεων και τζίρου που έφτασε στα 85 εκατ. ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της Jumbo διαμορφώνεται πλέον στα 2,08 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης αποτιμήσεων του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline