Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:11:30

Ομολογία –σοκ από τον Γ.Γ. Πιτσιλή : «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα λαθρεμπόρια πετρελαίου, βενζίνης, τσιγάρων, πούρων, ακριβών ποτών». Κύριο

Πιτσιλής: Αδυναμία να ελεγχθεί το λαθρεμπόριο.

Υπόσχονταν δισεκατομμύρια ως δημόσια έσοδα, διώκτες κάθε της όποιας ανομίας, πάταξη της φαυλοκρατίας και των μεγάλων συμφερόντων. Τίποτα ουσιαστικό δεν κατάφεραν. Αλλεπάλληλα τα αρνητικά δημοσιεύματα, οι μηδενικοί απολογισμοί των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών για να ακολουθήσουν οι ομολογίες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο από το παράνομο εμπόριο σε αλκοολούχα ποτά, τόσο σε τοπικά προϊόντα όπως το ούζο το τσίπουρο και το κρασί όσο και σε προϊόντα εισαγωγής, έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν από τα κρατικά ταμεία περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αύξηση του λαθρεμπορίου στη χώρα μας, σε πολλές κατηγορίες λαθρεμπορίας και ανομίας παραδέχθηκε ο Διοικητής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Με ευθύτητα και παρρησία σπάνια. Με ισχυρή αυτοκριτική για τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, που υστέρησαν παρά τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Δυστυχώς όπως εξήγησε, η αύξηση των φόρων και η αδυναμία να συντονιστούν οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές έχουν οδηγήσει σε αύξηση του φαινομένου. Σε χειροτέρευση από λόγους οργανωτικούς αλλά και οικονομικούς διοίκησης. Επεσήμανε ο κ.Πιτσιλής ότι μέχρι τώρα δεν είχαν εγκριθεί πόροι για να λειτουργήσουν οι περιφερειακές διευθύνσεις ελέγχου λόγω έλλειψης χρημάτων ενώ το προσωπικό στα τελωνεία είναι το μισό. Δεν έχουν καλυφθεί κενά στην αναγκαία στελέχωση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο από το παράνομο εμπόριο σε αλκοολούχα ποτά, τόσο σε τοπικά προϊόντα όπως το ούζο το τσίπουρο και το κρασί όσο και σε προϊόντα εισαγωγής, έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν από τα κρατικά ταμεία περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα 600 εκατομμύρια ευρώ χάνονται από το παράνομο εμπόριο τσιγάρων με 1 στα 5 πακέτα τσιγάρων που καταναλώθηκαν το 2016 να κυκλοφορεί παράνομα.

Έτσι η χώρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ με την υψηλότερη κατανάλωση παράνομων τσιγάρων.

Βάζουν συνέχεια φόρους με αποτέλεσμα να αυξάνουν το λαθρεμπόριο δήλωσε από το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Ιάκωβος Καργαρώτος. Πρόσθεσε ότι το ίδιο το κράτος πυροβολεί τα πόδια των ελεγκτών όταν αυξάνει τους φόρους.

Τεράστιες διαστάσεις με αρνητικά αποτελέσματα για όλους προσλαμβάνει η διακίνηση χύμα τσίπουρου στην χώρα δήλωσε η Αναστασία Αγγελή Διευθύντρια της Diageo Hellas.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline