Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  11:48:27

Κανένας σχεδόν δεν κόβει απόδειξη στα νησιά και τις παραλίες. Τεράστια φοροδιαφυγή και φοροκλοπή σε μαγαζιά, καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα κάθε είδους. Κύριο

Νέα λουκέτα μετά το Πόρτο Χέλι, την Ιο, τη Μύκονο, την Πάρο, την Κρήτη, προχθές στις Σπέτσες, Σαντορίνη και Νάξο -Μπαρ και εστιατόρια δεν έκοβαν αποδείξεις η ελάχιστες.

Τεράστια η ανομία στον τουρισμό σε νησιά και παραλιακές περιοχές η κερδοσκοπική θρασύτητα, που δεν έχει μέτρο και όριο. Στα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική, στα Ιόνια και τις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τον Σαρωνικό η ασύστολη κλοπή-κατακράτηση του ΦΠΑ, η θρασύτατη κλοπή φόρου από τις αποδείξεις που δεν κόβονται με χίλια τερτίπια και δικαιολογίες, Βροχή πέφτουν οι καμπάνες για μη έκδοση αποδείξεων, κυρίως στον Αργοσαρωνικό και στις Κυκλάδες, μετά φαινόμενα παραβατικότητας στην Κρήτη, στο Πόρτο Χέλι, στη Μύκονο, τη Ρόδο, την Ίο , τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα και τόσες άλλες περιοχές..

Στις 4 τα ξημερώματα, σε έλεγχο σε bar-restaurant στις Σπέτσες διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 136 αποδείξεις συνολικής αξίας 9.000 ευρώ. Η επιχείρηση θα μείνει κλειστή από την Πέμπτη ως και το Σάββατο.

Στη Σαντορίνη, από στιγμή σε στιγμή μπαίνει 48ωρο λουκέτο σε beach bar, που δεν είχε εκδώσει 37 αποδείξεις. Για δύο ημέρες θα μείνει κλειστή και ταβέρνα στον Άγιο Προκόπιο Νάξου, αφού κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει 14 αποδείξεις.

30 παραβάσεις σε 42 ελέγχους της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

Σε 42 ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, από 1 έως 9 Ιουλίου 2017, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις.
Ενδεικτικά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, σε εστιατόριο η μη έκδοση 11 αποδείξεων 396 ευρώ και σε καφετέρια, 5 αποδείξεων, συνολικής αξίας 168,5 ευρώ.

Παράλληλα, στη Μύκονο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, σε καφέ- εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας 103,50 ευρώ και σε εστιατόριο, 20 αποδείξεων συνολικής αξίας 1.209,24 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
Παράλληλα, μεταξύ άλλων, σε εστιατόριο εντοπίστηκαν να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

Στη Ζάκυνθο, η Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, την μη έκδοση δύο αποδείξεων σε ψησταριά, συνολικής αξίας 51,50 ευρώ και τριών αποδείξεων σε ψητοπωλείο, συνολικής αξίας 46 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
Παράλληλα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου, για έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε τα στοιχεία φαρμακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προέβη στην αγορά 83 ιατρικών φίλτρων από εταιρία της Αττικής, εκδίδοντας για τις αγορές αυτές 11 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4.404,43 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΣΕΠΕ: Εκτεταμένοι έλεγχοι σε ξενοδοχεία με πολλές παραβάσεις σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.-Διαπιστώθηκαν 115 παραβάσεις σε 209 ελέγχους

Μεγάλες παρανομίες σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και συνθηκών εργασίας από τους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πραγματοποιούν κλιμάκια Επιθεωρητών Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές.
Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 209 ξενοδοχεία, στα οποία απασχολούνται συνολικά 10.829 εργαζόμενοι, και διαπιστώθηκαν 115 παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία. Οι εργοδότες κλήθηκαν σε παροχή εξηγήσεων και θα επιβληθούν οι από τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση το ΣΕΠΕ έχει εκπονήσει και υλοποίει έναν ολοκληρωμένο προγραμματισμό για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, με την ασφάλεια και την υγεία να αποτελεί βασική προτεραιότητα.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων αντίστοιχο πρόγραμμα ελέγχων για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας στον τουρισμό.

Η πλήρης διασφάλιση τόσο της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων όσο και της νομιμότητας στις εργασιακές σχέσεις, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σύνδεση της ανάπτυξης της οικονομίας με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline