Τρίτη 23 Απριλίου 2024  15:47:41

Ο Βαρουφάκης πυροβολεί νέες αποκαλύψεις τον Αλέξη Τσίπρα για εμπάθεια κατά του Γ. Στουρνάρα. Επικαλείται τη μαρτυρία Δραγασάκη, Σταθάκη, Τσακαλώτου και Παππά. Κύριο

Τσίπρας: «Θα πετάξω έξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές από την Τράπεζα της Ελλάδος!»

Πολεμική ανοικτή, με νέες αποκαλύψεις, με στόχο τον Πρωθυπουρλό Αλ. Τσίπρα, κορυφαίους υπουργούς και με εξαίρεση τον Γιάννη Δραγασάκη. Ακόμη ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά αφορά στη σχέση της κυβέρνησης με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια σύσκεψη, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά.
Σύμφωνα με τα «Νέα», που παρουσιάζουν σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου, το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο Adults in the Room, ο Βαρουφάκης εξήγησε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, έπρεπε να διώξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας.
«Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. Κι αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές», είπε τότε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Παππάς εξήγησε ότι «υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα».

Στο επεισόδιο, σύμφωνα πάντοτε με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, ήταν παρόντες οι Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς.

Μάλιστα ο τελευταίος πρότεινε ενθουσιασμένος «ακόμα πιο δραστικές λύσεις».

Ο Γ.Βαρουφάκης εξηγούσε στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζες, να απαντήσουν με κίνηση που θα μπορούσε -όπως γράφει- να διαλύσει την Ευρωζώνη.

Οι παρόντες τρείς μετέπειτα Υπουργοί Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς έδειξαν ενθουσιασμό για τον διωγμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τον μόνο που εμφανιζόταν επιφυλακτικός τον Γ.Δραγασάκη, μετά αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Για να ακολουθήσει μια πολύπλευρη πολεμική μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 κατά κ. Στουρνάρα με απειλές, δημοσιεύματα, καταγγελίες Υπουργών και κομματικών στελεχών με παράλληλη πίεση να παραιτηθεί μόνος του..

Το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη
Λίγη ώρα με τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε ερώτηση -μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter- στον Νίκο Παππά.
Συγκεκριμένα έγραψε: Νίκο Παππά, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι εσύ ήθελες "πιο δραστικές λύσεις" από τις μπουνιές και κλωτσιές στον Γιάννη Στουρνάρα. Δηλαδή;

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline