Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:19:08

Λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών και παραεμπόριο σε τεράστια ανάπτυξη, ζημιώνουν τα νόμιμα καταστήματα και το Κράτος. Έλεγχοι και συλλήψεις σταγόνες στον ωκεανό. Κύριο

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωσε τεράστιο κύκλωμα λαθραίας παρασκευής 12 τόνων αλκοόλ που τροφοδοτούσε και τον Λαγανά της Ζακύνθου.

Τεράστιο κύκλωμα εισαγωγής λαθραίου οινοπνεύματος από την Βουλγαρία και παρασκευής 12 τόνων αλκοολούχων ποτών, άγνωστης σύνθεσης εξάρθρωσε μετά από πολυήμερη έρευνα η Οικονομική Αστυνομία.

Τα στελέχη της εν λόγω υπηρεσίας εντόπισαν δύο παράνομα παρασκευαστήρια ποτών στην Αθήνα και στην Δυτική Αττική, ενώ αναδείχθηκε και η εμπλοκή δύο ποτοποιείων της πρωτεύουσας και στην βορειοανατολική Αττική. Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία κατά 20 τουλάχιστο ατόμων από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Ελληνες κι άτομα από τις βαλκανικές χώρες. Οι διαφυγόντες δασμοί από την λαθραία διακίνηση, λαθραίου οινοπνεύματος, υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ...

Μάλιστα ανάμεσα στους παραλήπτες των λαθραίων αλκοολούχων ποτών φέρεται ότι ήταν πολλά μπαρ στην Ζάκυνθο, όπου σημειώθηκε προ δύο εβδομάδων ο φόνος του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα σε καυγά μεθυσμένων θαμώνων νυκτερινού κέντρου στον Λαγανά. Ακόμη το κύκλωμα τροφοδοτούσε την Κρήτη κι άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας

Δεκαοχτώ συλλήψεις για παραεμπόριο στην Κατερίνη - μπαράζ κατασχέσεων

Δεκαοχτώ πολίτες Μπαγκλαντές και τέσσερις Σενεγάλης συνελήφθησαν για παραεμπόριο σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας.

Χιλιάδες είδη παραεμπορίου, αρκετά για να γεμίσουν τα ράφια αρκετών νόμιμων καταστημάτων, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί στην Πιερία, στη διάρκεια ελέγχων σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, στην οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα, συνελήφθησαν δεκαοχτώ πολίτες Μπαγκλαντές και τέσσερις Σενεγάλης για παραεμπόριο σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας. Φαινόμενο συνηθισμένο σε πολλές παραλίες, δρόμους και πλατείες σε όλη την Αττική και επαρχία.

Κατασχέθηκαν συνολικά 25.028 είδη παραεμπορίου, μεταξύ των οποίων είδη ένδυσης κι υπόδησης, κοσμήματα και αξεσουάρ ένδυσης ή κινητών τηλεφώνων, παιδικά παιχνίδια, και γυαλιά ηλίου, τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline