Τρίτη 23 Απριλίου 2024  23:41:05

Ασφάλιση αυτοκινήτου με τα χιλιόμετρα οδήγησης γίνεται, όπως θέλει το Κράτος; Ναι, με μίνιμουμ όριο τα 3.000 χιλιόμετρα για όλο το χρόνο. Οι άλλοι όροι. Κύριο

Κίνηση καταρχήν μόνο τα Σαββατοκύριακα στην ουσία τα 3.000 χιλ. Δυνατότητα για άλλα 2.000 χιλιόμετρα ακόμα με χαμηλή τιμή. Πως λειτουργεί το σύστημα.

Είσαι και εσύ ένας από τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο λίγο; Μόνο τα Σαββατοκύριακα στην ουσία ; Αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα και τα υπάρχοντα ασφαλιστικά πακέτα μοιάζουν σαν περιττό έξοδο, τώρα έχεις τη λύση!

Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει μια αρκετά μεγάλη μερίδα καταναλωτών που κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα το χρόνο και θεωρεί υπέρογκα τα κόστη ασφάλισης. «Εγώ πηγαίνω τα παιδιά σχολείο, κάνω τα ψώνια του σπιτιού και μετά το παρκάρω. Μετά βίας ξεπερνάω τα 3.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Γιατί να πληρώνω ίδια χρήματα με εκείνον που κάνει 40.000 ανά έτος». «Μετακινούμε με συγκοινωνία και χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μόνο για εκδρομές. Ζήτημα αν πιάνω τα 5.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο. Θέλω να πληρώσω λιγότερο. Γίνεται;»

Τα παραπάνω μας οδήγησαν να αναζητήσουμε στο διαδίκτυο τι πραγματικά ισχύει. Μετά από μια ολιγόλεπτη έρευνα ανακαλύψαμε ότι πρόσφατα πρώτη η Anytime της Interamerican λανσάρισε στην ελληνική αγορά ένα πρωτοποριακό προϊόν, το οποίο έρχεται να καλύψει όλους εκείνους τους χρήστες που κάνουν ελάχιστα χιλιόμετρα το χρόνο και θέλουν καλύτερες τιμές στα ασφάλιστρά τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου είναι το «Buy The Mile» και η χρέωση γίνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνει κάποιος. Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα Buy The Mile ξεκινάνε από 3.000 χιλιόμετρα το χρόνο και μπορείς όποτε χρειαστεί, αν διανύσεις τα χιλιόμετρα αυτά, να αποκτήσεις επιπλέον 2.000 χιλιόμετρα με €20.

Για να επωφεληθείς της συγκεκριμένης προσφοράς θα πρέπει το αυτοκίνητό σου να είναι μοντέλου από το 2000 και μετά, ώστε να συνδέσεις μια ειδική συσκευή για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων σου.

Η τηλεματική συσκευή (OBD) είναι μία συσκευή καταγραφής χιλιομέτρων που τοποθετείται στην αντίστοιχη θύρα OBD του αυτοκινήτου σας, την οποία διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα από το 2000 και μετά.

Έχει ενσωματωμένο GPS (σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης) και καταγράφει τον χρόνο έναρξης και λήξης κάθε διαδρομής, καθώς και στοιχεία γεωγραφικής θέσης που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων που διανύει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, τα στοιχεία γεωγραφικής θέσης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων και διαγράφονται άμεσα.

Πως θα παραλάβω την ειδική συσκευή;

Δύο μέρες μετά την ασφάλισή σας σε ένα από τα προγράμματα Buy Τhe Mile, θα παραλάβετε την συσκευή με courier στο σπίτι εντελώς δωρεάν, την οποία πρέπει να τοποθετήσετε στο αυτοκίνητό σας μέσα σε 10 μέρες από την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης.

Πως θα τοποθετήσω την ειδική συσκευή στο αυτοκίνητό μου;

Η τοποθέτηση της ειδικής συσκευής διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς, γρήγορα και απλά, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις ηλεκτρολογίας ή ηλεκτρονικής. Το μόνο που χρειάζεται για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, είναι να εντοπίσετε τη θύρα σύνδεσης στο αυτοκίνητό σας.

Πως ενημερώνομαι για τα χιλιόμετρά μου;
Θα σας ενημερώσουμε με e-mail ή sms:
• - όταν το υπόλοιπο των χιλιομέτρων έχει φτάσει στο 80% του ορίου και
• - όταν το υπόλοιπο των χιλιομέτρων έχει φτάσει στο 95% του ορίου

Επιπλέον, μπορείτε παρακολουθείτε μέσω της online εφαρμογής ή κατεβάζοντας το Buy The Mile application στο κινητό σας, 24 ώρες το 24ωρο:
• - τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει
• - το υπόλοιπο των χιλιομέτρων που σας απομένουν
• - την ημερομηνία έναρξης και λήξης των διαδρομών σας
( το κείμενο αυτό δεν είναι διαφημιστικό)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline