Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:42:53

«Λίγα είναι τα 222 εκατ. για τον Νειμάρ»

Οι αντιφατικές απόψεις του Ζοσέ Μουρίνιο και του Γιούργκεν Κλοπ, σχετικά με την επικείμενη μετακίνηση του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν παρέχουν μια εικόνα για το πώς η συμφωνία των 222 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προκαλέσει συζητήσεις, προβληματισμό και διαίρεση στον χώρο του ποδοσφαίρου.


Ο Μουρίνιο, ο οποίος ενέκρινε το παγκόσμιο ρεκόρ του Πωλ Πογκμπά, όταν έφτασε το περασμένο καλοκαίρι από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 105 εκατομμύρια, δήλωσε ότι η Παρί Σ.Ζ δεν πλήρωσε ακριβά, αλλά ανησυχεί για τις οικονομικές συνέπειες.

«Όταν πληρώσαμε το ποσό για τον Πωλ, είπα ότι δεν ήταν ακριβό», δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ. «Ακριβείς είναι αυτοί που φτάνουν σε ένα ορισμένο επίπεδο χωρίς κάποια ποιότητα ... Για 200 εκατ. λίρες, δεν νομίζω ότι ο Νεϊμάρ είναι ακριβός. Νομίζω ότι είναι ακριβό το γεγονός ότι τώρα έχεις περισσότερους παίκτες στις 100 εκατομμύρια λίρες, περισσότερους παίκτες στα 80 εκατομμύρια και περισσότερους παίκτες στα 60 εκατομμύρια και νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Νεϊμάρ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, εμπορικά είναι πολύ ισχυρός και σίγουρα το σκέφτηκε αυτό η Παρί Σ.Ζ. Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι Νεϊμάρ, νομίζω ότι το πρόβλημα είναι οι συνέπειες του Νεϊμάρ».

Ο Γιούργκεν Κλοπ επέκρινε τη συμφωνία και αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των κανόνων της UEFA, οι οποίοι ορίζουν ότι οι μισθοί των συλλόγων δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 70% των εσόδων τους. «Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να πληρώσουν ποσά σαν αυτό. Όλοι το γνωρίζουν», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ στους δημοσιογράφους στο Μόναχο την Τετάρτη.
«Νόμιζα ότι το δίκαιο παιχνίδι παίζεται έτσι ώστε τέτοιες καταστάσεις να μην μπορούν να συμβούν. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια πρόταση. Δεν το καταλαβαίνω, δεν ξέρω πώς συμβαίνει», πρόσθεσε ο Klopp.

Η UEFA δήλωσε στο Reuters χθες ότι δεν έχει υποβληθεί καμιά καταγγελία σχετικά με την Παρί Σ.Ζ , προσθέτοντας ότι δεν θα εμποδίσει οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία εκ των προτέρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline