Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  01:09:11

Σκληραίνει η αντιπαράθεση της «Ελληνικής Χρυσός» στη Χαλκιδική με τους υπουργούς Παν. Καμμένο, Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο. Όσα καταγγέλλει και τους καταλογίζει. Κύριο

Η Ελληνικός Χρυσός υπεραμύνεται των πρακτικών της, υπενθυμίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνουν τις διαδικασίες εξόρυξης χρυσού και υπογραμμίζει ότι έχει κάνει το παν – βάσει του νόμου – ώστε να στηρίξει τις επενδύσεις στη Χαλκιδική.

Αντεπίθεση και ζημιά σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα. Με διεθνή απήχηση αρνητική πλέον. Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο κατέθεσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις τους για τις μεταλλευτικές επενδύσεις στην Χαλκιδική.

Αιτία για το εξώδικο προς τον κ. Καμμένο ήταν η πρόσφατη δήλωσή του στον ΣΚΑΪ για «ξέπλυμα χρήματος» και «απάτη» από πλευράς της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε περί τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

Όσον αφορά τον κ. Σταθάκη, η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ διαμαρτύρεται για την «παράνομη» καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ στη χορήγηση τριών αδειών που εκκρεμούν για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Τέλος, το εξώδικο καταγγέλλει τους ισχυρισμούς του κ. Φάμελλου ότι το Δημόσιο έχει προσφύγει στη διαιτησία λόγω μη εκπλήρωσης της επένδυσης από την πλευρά της εταιρείες.

Η Ελληνικός Χρυσός υπεραμύνεται των πρακτικών της, υπενθυμίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνουν τις διαδικασίες εξόρυξης χρυσού και υπογραμμίζει ότι έχει κάνει το παν – βάσει του νόμου – ώστε να στηρίξει τις επενδύσεις στη Χαλκιδική.
Αντίθετα, υποστηρίζει, οι ελληνικές Αρχές κωλυσιεργούν και καθυστερούν συστηματικά.

Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος για τον Καμμένο

Καμμένου ότι οι επενδύσεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι μία «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Δημητριάδης.
Ο κ. Δημητριάδης αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνα τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ βαριές αυτές οι δηλώσεις», ενώ πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να εκστομίζονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην «ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία».

Όσον αφορά στο σχόλιο που έκανε ο κ. Καμμένος για την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής που τόνισε ότι θεωρεί ότι «στην περιοχή της Χαλκιδικής ετοιμάζεται να γίνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή εάν προχωρήσουν στην εξόρυξη της επιφανείας. Εάν θέλει να προχωρήσει η "Ελληνικός Χρυσός" θα πρέπει να σεβαστεί τους περιβαλλοντικούς όρους του οποίους θέτουμε σαν κυβέρνηση», ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της.
Όπως τονίζει ο ΣΚΑΪ, ο κ. Δημητριάδης απέφυγε να πει εάν η εταιρεία θα δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση, προσφεύγοντας ακόμα και στον πρωθυπουργό, ενώ διευκρίνισε πάντως ότι οι δηλώσεις Καμμένου είναι ξεχωριστές από τη διαδικασία της διαιτησίας που έχει εκκινήσει το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στην Ελληνικός Χρυσός.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας που είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline