Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:50:10

Φοροεπιστροφές ρεκόρ τον Σεπτέμβριο

Καθυστερούμενες επιστροφές φόρων ύψους 1,6 δις ευρώ απέδωσε τον Σεπτέμβριο η ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Τεράστια επιτάχυνση είχαν οι επιστροφές φόρων τον περασμένο μήνα ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό οι καθυστερούμενες πληρωμές του δημοσίου προς ιδιώτες και να διασφαλιστεί η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμών που αναμένεται να εκταμιευτεί μέχρι και το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο μήνα το συνολικό ποσό που επέστρεψε η ΑΑΔΕ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα έφτασε τα 1,6 δισ. Ευρώ μειώνοντας σημαντικά τις καθυστερήσεις επιστροφών από τα 2,5 δις ευρώ που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου στα 1,25 δις ευρώ.
Σημαντική βοήθεια στην επιτάχυνση των επιστροφών φόρων έδωσε και η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή για επιστροφή φόρου μέχρι και 10.000 ευρώ χωρίς χρονοβόρους ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση που ανελήφθη στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήταν έως τις 30 Απριλίου 2017 να επιστραφεί ποσό φόρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 360 εκατ. θα έπρεπε να επιστραφούν από την ΑΑΔΕ. Επιστράφηκαν τελικά σχεδόν τα διπλάσια, δηλαδή περίπου 675 εκατ. ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline