Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:57:22

Βίζερ: Μακράς διάρκειας και αυστηρή η επιτροπεία στην Ελλάδα Κύριο

Την άποψη ότι η επιτροπεία στην Ελλάδα θα διαρκέσει πολύ και θα είναι αρκετά αυστηρή, επανέλαβε ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, δηλαδή του κύκλου επιτελών των υπουργείων Οικονομικών. 

Διαπίστωση πικρή αι δυσοίωνη, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τσίπρα-Τσακαλώτου- Δραγασάκη- Βούτση ότι τον Ιούλιο τελειώνει η περίοδος των Μνημονίων και ότι η χώρα λυτρώνεται και απελευθερώνεται από κάθε έλεγχο και εποπτεία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος», ο κ. Βίζερ, δίνοντας έμφαση στη διάρκεια της επιτροπείας, σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα είναι εκεί για να δει το τέλος της.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «το πότε η Ελλάδα θα καταφέρει να φτάσει την αποπληρωμή στο 75% του χρέους εξαρτάται από τις συζητήσεις σχετικά με τις ωριμάνσεις αποπληρωμής» και πρόσθεσε ότι «δεδομένου του μεγάλου ποσού και των μεγάλων περιόδων ωρίμανσης της αποπληρωμής, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια σειρά από ζητήματα στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος που θα είναι πιο αυστηρή από ό,τι στην Ισπανία, για παράδειγμα».
Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση, ο επικεφαλής του EuroWorking Group επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή έως το τέλος του έτους, και πως η εφαρμογή των προαπαιτουμένων είναι σημαντική.

Τέλος, προειδοποίησε ότι τυχόν μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στη χώρα, ενώ αναφορικά με το χρέος διευκρίνισε ότι παρέμβαση θα υπάρξει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline