Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  12:08:27

Πανελλήνια, γενική αγανάκτηση στον χώρο των εισαγγελέων και δικαστών, που έχουν πλέον μεταχείριση πληβείων είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχοι. Κύριο

Πανδικαστική συγκέντρωση για τη μείωση συντάξεων δικαστικών, οι οποίες σε κορυφαίους Αρεοπαγίτες δεν ξεπερνά τα 1400 ευρώ το μήνα. Η κατάσταση στον χώρο των εισαγγελέων και δικαστών είναι πλέον εκρηκτική.

Ιδιαίτερα μετά τις νέα περικοπές μισθών και επιδομάτων τον περασμένο Ιούλιο. Την αντίδραση όλων των δικαστικών ενώσεων, οι οποίες πραγματοποιούν πανδικαστική συγκέντρωση το επόμενο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, έχει προκαλέσει η νέα δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, που ξεπερνά πλέον το 70% από την αρχή της οικονομικής κρίσης και φθάνει ως το σημείο η σύνταξη του Προέδρου του Αρείου Πάγου να διαμορφώνεται στα 1.400 ευρώ μετά από 42 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο δικαστικό σώμα.

Την πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν έξι δικαστικές ενώσεις, ενώ οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ζητήσει ήδη να συναντηθούν τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους Προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Η Ένωση των Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε πρόσφατη, προ ημερών, ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό 40%, περίπου, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων), των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline