Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:49:45

Ξηλώνει γαλόνια στους συνταξιούχους στρατιωτικούς ο στυγνός νόμος Κατρούγκαλου, που εφαρμόζει η Υπουργός κ Ε. Αχτσιόγλου. Κύριο

Σοκ με τις περικοπές συντάξεων -1.000 ευρώ «ψαλίδι» σε στρατιωτικούς. Θύματα πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, αστυνομικοί, λιμενικοί.


Μειώσεις-σοκ σε χιλιάδες ανώτατους στρατιωτικούς όλων των Σωμάτων, ανώτατους δικαστικούς και πανεπιστημιακούς έκρυβε η εκκαθάριση των συντάξεων Οκτωβρίου, αφού άρχισε από τα ταμεία η εφαρμογή του πλαφόν κατ' εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.
Περικοπές στις συντάξεις τους που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ είδαν στην πληρωμή Οκτωβρίου από το Δημόσιο 5.065 ανώτατοι στρατιωτικοί, όλων των Σωμάτων, ανώτατοι δικαστικοί και πανεπιστημιακοί.

Εξίσου μεγάλες μειώσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν αρχής γενομένης από αυτόν το μήνα και σε περίπου 5.000 συνταξιούχους άλλων ταμείων, όπως του Ταμείου Νομικών, ακόμη και του ΙΚΑ, οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερες από δύο συντάξεις.
Οι μειώσεις-σοκ, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», είναι από 500 ως και 1.000 ευρώ τον μήνα στους 5.065 δικαιούχους του Δημοσίου που έπαιρναν πάνω από 2.000 ευρώ από μία σύνταξη ή ξεπερνούσαν τα 3.000 ευρώ με δύο συντάξεις.

Σύμφωνα με το πλαφόν, που ισοπέδωσε εν μια νυκτί τις συντάξεις, κυρίως ανθρώπων που υπηρέτησαν στις πιο υψηλές βαθμίδες των θεσμών της πολιτείας, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, καμία σύνταξη δεν θα υπερβαίνει μεικτά τα 2.000 ευρώ αν προέρχεται από μία και μόνον πηγή.
Σε περίπτωση διπλών, τριπλών κ.λπ. συντάξεων, το πλαφόν βάζει «κόφτη» στα 3.000 ευρώ μεικτά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline