Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:18:23

Για πλούσιους κι ασυνείδητους ιδιοκτήτες ακινήτων, με μεγάλα χρέη στις Τράπεζες παλεύουν ομάδες στα δικαστήρια της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη, της Ζωής, του «Ρουβίκωνα» και του κινήματος «Δεν πληρώνω». Κύριο

Υποπτες ματαιώσεις πλειστηριασμών καταγγέλλουν οι συμβολαιογράφοι Αθηνών-Πειραιώς. Απειλούν με αποκαλύψεις για προστασία ασυνείδητων δανειοληπτών.

Κινήσεις και πρωτοβουλίες στα όρια του τραμπουκισμού στα Ειρηνοδικεία το με σύνθημα « δεν πληρώνω» τα χρέη μου στις Τράπεζες Δεν πρόκειται πάντα για μικρές ιδιοκτησίες συνταξιούχων, άνεργων και χαμηλόμισθων.Για ματαιώσεις πλειστηριασμών σε ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές, όπως το Παλαιό Ψυχικό, από «συλλογικότητες», κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών- Πειραιά, ο οποίος δηλώνει ότι στο εξής θα ανακοινώνει για ποιά ακίνητα - και σε βάρος ποίων- είναι οι πλειστηριασμοί που ματαιώνονται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων, στις 4 Οκτωβρίου μετά από «δράση συλλογικοτήτων, ματαιώθηκε διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογενείας βιομηχάνων, για οφειλές άνω των 1.200.000 ευρώ, ενώ το ίδιο έγινε και με τον πλειστηριασμό ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ για τις οποίες ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου καταδικάζει για μια ακόμα φορά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.
Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., ότι υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς.

Δηλώνουμε ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.
Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.
Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!

Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline