Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:54:35

Στις 21 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για το Πόθεν Εσχες

Στις 21 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή της Δήλωσης Πόθεν Εσχες για το 2016, η οποία γίνεται για δεύτερη φορά αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών επισημαίνει ότι η διαδικασία απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και ζητά παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο Ευκλείδη με την οποία ζητά την παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή του «πόθεν έσχες» για τη χρήση του 2016 ως τα τέλη του έτους, η Ομοσπονδία σημειώνει:
«H ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων – πόθεν έσχες – περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων για το 2016, λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2017.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μέσω της ενιαίας εφαρμογής «Πόθεν», που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του έτους για πρώτη φορά για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2015, είναι σχετικά καινούργια και βρίσκεται στην αρχική εφαρμογή της. Ταυτόχρονα απαιτεί χρονοβόρες - επιπρόσθετες της δήλωσης - διαδικασίες όπως σε κάποιες περιπτώσεις σκανάρισμα και ανέβασμα αρχείων, κάτι που η εφαρμογή έδειξε ότι είχε δυσκολίες στο να ανταπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν.

Για τον λόγο αυτό και δεδομένου ότι αυτό το μήνα που διανύουμε, οι υποχρεώσεις των γραφείων μας είναι υπερβολικά αυξημένες (ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, κλπ.) σε συνδυασμό με την παράταση του Ν.4446/2016 μέχρι 31/10/2017, της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι θα πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής πόθεν έσχες για το φορολογικό έτος 2016 στις 31 Δεκεμβρίου 2017.»

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις «Πόθεν Εσχες» υποβάλλονται στο pothen.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline