Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρώνει πάλι το (παράνομο) ηλεκτρονικό χρήμα bitcoin, που είχε εισηγηθεί το 2015 ο Βαρουφάκης. Επανήλθε πάλι στα 5.000 δολάρια. Κύριο

Η τιμή του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε κατά 2.000 δολάρια, μετά την πολεμική Κυβερνήσεων και Κρατών(τελευταία η Κίνα με σκληρά απαγορευτικά και η Ρωσία του Βλ. Πούτιν με προσωπικές καταγγελίες).

Τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα της Κίνας και τις καταγγελίες του Βλ. Πούτιν ότι αποτελεί νόμισμα κερδοσκοπίας και κυκλωμάτων «μαύρου χρήματος», όπως τα όπλα και τα ναρκωτικά, επηρέασαν μόνο για ένα μήνα το πανίσχυρο « ηλεκτρονικό χρήμα». Έπεσε στα 3.οοο δολάρια και μετά επανήλθε στα 5.000 δολάρια. Mε ένα νέο ράλι, το κρυπτονόμισμα Bitcoin κατέκτησε σήμερα ένα ακόμα ρεκόρ. Η τιμή του κινήθηκε πάνω από τις 5.000 δολάρια, φτάνοντας μέχρι και τις 5,144.97 δολάρια, όπως μεταδίδει το CNBC.

Οι επενδυτές φαίνεται πως δεν πτοούνται από τα αρνητικά νέα που αφορούν το Bitcoin και προέρχονται από την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου το κρυπτονόμισμα υπέστη ένα παράξενο flash crash καθώς η τιμή του τη Δευτέρα υποχώρησε κατά παραπάνω από 600 δολάρια μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αλλά μόνο ένας δείκτης κατέγραψε την κίνηση της τιμής.

Το ψηφιακό νόμισμα άγγιξε τη Δευτέρα το υψηλό των 4.867 δολαρίων, σύμφωνα με το CoinDesk. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή του από τις 2 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο ίδιος αυτός δείκτης κατέδειξε πως το κρυπτονόμισμα έπειτα υποχώρησε κατά πάνω από 600 δολάρια, στο χαμηλό των 4.200 δολαρίων.
Η πτώση του νομίσματος ήταν περίπου στο 12% κατά τη διαπραγμάτευση, ωστόσο το bitcoin ανέκαμψε μέσα σε ελάχιστα λεπτά και βρέθηκε στις 4.787 δολάρια. Η αξία του κρυπτονομίσματος, για το οποίο πάντως αναλυτές εκτιμούν πως δεν μπορεί ακόμα να θεωρηθεί μια αξιόπιστη μακροπρόθεσμη επένδυση όπως ο χρυσός ή το ασήμι καθώς χρειάζεται ακόμα χρόνος για να το αποδείξει, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την τιμή του χρυσού που κυμαίνεται κοντά στα 1300 δολάρια ανά ουγγιά.

Οπως σημειώνει το CNBC, η αύξηση της υποστήριξης από τα μεγάλα ιδρύματα θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην διάδοση των κρυπτονομισμάτων. Η Goldman Sachs διερευνά μια εμπορική συναλλαγή bitcoin, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC πρόσφατα. Και ο πρώην διευθυντής hedge fund Michael Novogratz ξεκινά ένα κεφάλαιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Ο Novogratz είπε στο CNBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το bitcoin θα μπορούσε να «χτυπήσει» 10.000 δολάρια στους επόμενους έξι έως δέκα μήνες. Όπως έχουμε αποκαλύψει ο Γιάννης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015 είχε προτείνει στον Αλ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα το σύστημα αυτό του «ηλεκτρονικού χρήματος» σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ ή ως παράλληλο νόμισμα.

 

Πολυμέσα