Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:41:10

Στην νέα εμπορική αξία θα γίνονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων –Πλήγμα για τους ιδιοκτήτες με (φθηνότερα πλέον) μεγάλα και ακριβά ακίνητα. Κύριο

Αρχή με 2.000 οφειλέτες από τον Δεκέμβριο και έπονται πολλά άλλα ακίνητα «φιλέττα» σε πιο μειωμένες τιμές ακόμα.

Οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν για 2.000 οφειλέτες που έχουν και ακίνητη περιουσία και οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 50.000 ευρώ
Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον εκπλειστηριασμό ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, σε εμπορικές και όχι αντικειμενικές τιμές. Νέες τιμές για τον υπολογισμό της αξίας, πολύ μικρότερες από τις επίσημες-αντικειμενικές , με τις οποίες φοο0λογούσαν , δια του ΕΝΦΙΑ ,μέχρι τώρα τους άτυχους ιδιοκτήτες των μεσαίων και μεγάλων ακινήτων (, σπίτια, διαμερίσματα , οικόπεδα.) Ετσι, οι νέοι αγοραστές θα πληρώσουν πολλά τέτοια « φιλέττα» σε μικρότερες τιμές και λόγω της πολύχρονης πτώσης στην αγορά, της χαμηλότερης φορολογίας και ΕΝΦΙΑ πλέον αλλά΄και λόγω της μαζικής προσφοράς κατά χιλιάδες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα,

Διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην εφορία βγαίνουν στο σφυρί σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς η νομοθεσία προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία.
Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», υπό την πίεση των πιστωτών, τόσο το Δημόσιο όσο και οι τράπεζες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο.

Οι θεσμοί ασκούν ισχυρές πιέσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. Είναι ενδεικτικό ότι, καθώς αρκετοί σύλλογοι συμβολαιογράφων συνεχίζουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, το ΔΝΤ ζήτησε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο να επιτρέπεται σε συμβολαιογράφους απ' οποιονδήποτε σύλλογο να διενεργούν πλειστηριασμούς, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν για 2.000 οφειλέτες που έχουν και ακίνητη περιουσία και οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 50.000 ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline