Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:29:11

Προθεσμία 30 ημερών για βολικές αλλαγές στην ακίνητη περιουσία, ιδιαίτερα σε γονικές παροχές, κληρονομιές. Κύριο

Με τις πρόσφατες αλλαγές που έχουν επέλθει στον νόμο, η αγοραπωλησία ακινήτου ή απόκτηση ακίνητης περιουσίας με γονική παροχή ή δωρεά θα πρέπει άμεσα να δηλώνεται στο έντυπο Ε9, με την εφορία να δίνει προθεσμία 30 ημερών για να δηλωθεί η μεταβολή στην ακίνητη περιουσία.

Έτσι, για οποιαδήποτε μεταβολή όπως απόκτηση, σύσταση, πώληση κ.λπ. που πραγματοποιείται από 1/1/2017 και μετά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να τροποποιηθεί η περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου, αυτή θα πρέπει να αποτυπώνεται στο Ε9 εντός ενός μήνα.

Για να δηλωθεί κάθε αλλαγή που έχει επέλθει στην περιουσιακή εικόνα, ο φορολογούμενος θα πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr. Εκει θα ενημερωθεί υπεύθυνα.
Με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει στο Taxisnet θα μπει στον προσωπικό λογαριασμό του και από εκεί θα επιλέξει την εφαρμογή του Περιουσιολογίου.

Στη συνέχεια, επιλέγοντας το έτος 2018 στην ηλεκτρονική εφαρμογή, θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τις μεταβολές που έχουν επέλθει ή θα επέλθουν στην ακίνητη περιουσία από την 1/1/2017 και μετά.
Τα στοιχεία που θα δηλώσει θα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που αποτυπώνονται στο συμβόλαιο μεταβίβασης (αγοραπωλησία, γονική παροχή, δωρεά και κληρονομιά).
Με αυτόν τον τρόπο, μέσω της υποβολής Ε9 θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση της περιουσιακής κατάστασης με τις μεταβολές που έχουν επέλθει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline