Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:15:38

Μέγα ζήτημα η ανεργία

Το μείζον θέμα της απασχόλησης απασχολεί στην πλειονότητά τους τους Έλληνες ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ-RESEARCΗ.

Τα προβλήματα που συνδέονται με την οικονομική κρίση των τελευταίων 8 χρόνων είναι φυσικά αυτά που απασχολούν κατά κύριο λόγο τους κατοίκους της περιφέρειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν απασχολούν και ζητήματα που δεν σχετίζονται ευθέως με την οικονομική δυσπραγία και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Το πρόβλημα της ανεργίας είναι κυρίαρχο αφού στο ερώτημα της παράθεσης των πέντε σημαντικότερων προβλημάτων σε κάθε περιφέρεια δεν λείπει από καμία "πεντάδα". Παράλληλα απασχολεί πλειοψηφικά τους κατοίκους της ελληνικής επαρχίας. Δεύτερο έρχεται το πρόβλημα της ανέχειας και της φτώχειας. Επίσης το θέμα της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων είναι κομβικό ιδίως για τους κατοίκους των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Αμέσως μετά από αυτά όμως τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας αφορούν την διαφθορά στην δημόσια ζωή και της εγκληματικότητας, αν και το τελευταίο αυτό ζήτημα δεν σημειώνει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, πιθανότατα λόγω των πρόσφατων σημαντικών επιτυχιών της ΕΛΑΣ σε αυτόν τον τομέα. Επίσης μεγάλη μερίδα στην καταγραφή των προβλημάτων κατέχουν και εκείνα που αφορούν κυρίως της δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης (καθαριότητα, οδικό δίκτυο, ύδρευση αποχεύτευση κ.λπ)

thesmoi-gallop

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline