Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:26:18

Οι επιχειρήσεις Σκλαβενίτη σε καλπασμό: Έγιναν 1.100 νέες προσλήψεις σε πέντε μήνες. Κύριο

-Η ανασυγκρότηση του Ομίλου Μαρινόπουλου και η δυναμική ανάπτυξη των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη και το 2018.

Τι οδήγησε την διοίκηση της Σκλαβενίτης να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού για τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος

Όταν τέτοιο καιρό πέρυσι το πρώην δίκτυο της Μαρινόπουλος καρκινοβατούσε, καθώς δεν είχε δοθεί οριστική λύση στο δικαστικό θρίλερ της εξαγοράς από την Σκλαβενίτης, αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι το μέλλον των 10.800 εργαζομένων που εργάζονταν στα 362 καταστήματα της αλυσίδας που κατέρρευσε κρέμονταν από μία κλωστή.

Ακόμη και όταν την 1η Μαρτίου δημιουργήθηκαν οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη κάτω από την ομπρέλα της οποίας μπήκε το δίκτυο της Μαρινόπουλος δεν έλειπαν εκείνοι οι οποίοι πίστευαν - και με βάση την λογική - ότι η συγχώνευση των δύο μεγάλων δικτύων θα οδηγούσε σε μείωση του προσωπικού. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η δυναμική και η επέκταση του Ομίλου συνδιάζεται χρόνια τώρα με φροντίδα για τους εργαζομένους και με καλές συνθήκες εργασίας τους, πρωτοφανείς συζνά την ελληνική αγορά.

Αντίθετα λίγο πριν κλείσει ο χρόνος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΕWS 24/7, η διοίκηση της Σκλαβενίτης έχει προχωρήσει από τα μέσα του καλοκαιριού σε προσλήψεις που έχουν ξεπεράσει τους 1.100 εργαζομένους για να καλύψουν κενά που υπήρχαν στα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος.
Οι προσλήψεις αυτές που μεταφράζονται σε αύξηση της τάξης του 10% προσωπικού του πρώην δικτύου αφορούν κυρίως προσωπικό στα τμήματα κρεοπωλείου και μαναβικής που ήταν και οι τομείς είτε είχαν κλείσει ή υπολειτουργούσαν στην Μαρινόπουλος το τελευταίο διάστημα καθώς οι προμηθευτές είχαν σταματήσει να τροφοδοτούν την αλυσίδα.

Παράλληλα για την κάλυψη αναγκών στο δίκτυο των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη υπήρξε και ένα ευρύ πρόγραμμα "αναβάθμισης" ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων από 4ώρους σε 6ώρους και 8ώρους.

Σε επίπεδο καταστήματων έχει σχεδόν ανακαινισθεί σχεδόν το 1/3 του δικτύου των σημείων της πρώην Μαρινόπουλος με τα ανακαινισμένα καταστήματα που παραδίδονται ανά μήνα να είναι της τάξης των 15-20. Ανάμεσα στα καταστήματα που παραδόθηκαν πρόσφατα είναι και το ιστορικό πρώην "Prisunic Μαρινόπουλος" στην οδό Χειμάρας στο Μαρούσι, που ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα και μοντέρνα καταστήματα της Μαρινόπουλος που υπήρξε σημείο αναφοράς στην δεκαετία του '80 για τα βόρεια προάστια.

Ο ΝΕΟΣ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 2018

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, οι Εταιρείες "Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε." & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε." θα συγχωνευτούν, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, υπό ένα ΑΦΜ, αυτό των Ελληνικών Υπεραγορών.
Σε συνέχεια της σχετικής αίτησης που είχε καταθέσει η εταιρία στην Περιφέρεια Αττικής, αναρτήθηκε και επίσημα η απόφαση για να ξεκινήσουν οι σχετικές τεχνικές διαδικασίες με τις οποίες οι δύο εταιρείες θα ενοποιηθούν.

Πρόκειται για μία διαδικαστική εξέλιξη, η οποία ήταν προγραμματισμένη σε συνέχεια της απορρόφησης του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες επί της ουσίας, η πρωτοβουλία προωθεί τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας της εταιρίας και θα συμβάλλει στην επίτευξη αποτελεσματικότερης διαχείρισης των δομών της.
Σήμερα η εταιρία ενημέρωσε σχετικά και όλους τους προμηθευτές, ώστε να τους δώσει τον απαραίτητο χρόνο για την οργάνωση της διαδικασίας προμηθειών και τροφοδότησης των καταστημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί 520 καταστήματα και πάνω από 25.000 εργαζομένους, επομένως η ενοποίηση αυτή είναι ξεκάθαρο ότι θα βελτιστοποιήσει εσωτερικές διαδικασίες, τη διαχείριση των προμηθευτών, ακόμα και την ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας ανάμεσα σε εργαζομένους που προέρχονται από 2 διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline