Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  06:24:04

Τα πιο ελκυστικά και ξεχωριστά μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας , με επιλογή του Εuronews. Ο κατάλογος. Κύριο

Ποιά είναι ακριβώς και γιατί πρέπει να τα επισκεφθούν οι τουρίστες (και κάτοικοι της πόλης).

Επιλογή μάλλον καλόγουστη. Ολα όσα πρέπει να κάνει όποιος επισκέπτεται την Αθήνα και έχει τουλάχιστον 24 ώρες στη διάθεσή του, συνοψίζει σε ένα άρθρο το Euronews.

Αποθεώνοντας την Αθήνα, περιγράφοντάς την σαν μια πόλη με πλούσια ιστορία μεν, η οποία δεν μένει προσκολλημένη στο παρελθόν δε, το Euronews και ο συντάκτης του Αλεξ Κινγκ, παραθέτουν όλα εκείνα τα μαγαζιά, από καταστήματα ρούχων, μέχρι εστιατόρια και μπαρ αλλά και τα σύγχρονα πολιτιστικά ιδρύματα, που πρέπει να επισκεφθεί κανείς αν βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Κρίση; Μίλησε κανείς για κρίση; Η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ακόμα πολύ δρόμο για να ανακάμψει από τη χειρότερη οικονομική κατάρρευση στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αν κάνει κάνεις μια βόλτα στην Αθήνα σήμερα θα αντικρίσει μια πόλη ζωντανή, με χρώμα, αισιοδοξία και ενέργεια.
Από την τέχνη στη μόδα και τα τρόφιμα, η ελληνική πρωτεύουσα ζει μια πολιτιστική αναζωογόνηση που γρήγορα την καθιστά την πιο συναρπαστική πόλη της Ευρώπης αυτή τη στιγμή.

Η Αθήνα ζούσε στωικά την άνοδο και την πτώση των μεγάλων αυτοκρατοριών κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, οπότε ο λαός της έμαθε να μην το βάζει κάτω. Οι Αθηναίοι γνωρίζουν ότι οι δύσκολες στιγμές πρέπει να ξεπεραστούν ζώντας τη ζωή στο έπακρο. Η αρχαία πόλη είναι γεμάτη ιστορία - είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας και λίκνο του δυτικού πολιτισμού- αλλά η Αθήνα πάντα προχωρά μπροστά και αρνείται να μείνει προσκολλημένη στο παρελθόν. Πού αλλού θα μπορούσατε να περπατήσετε ανάμεσα σε αρχαία από τα αρχαία ελληνικά χρόνια, τους Ρωμαίους και την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο δρόμο σας για το δείπνο σε ένα εστιατόριο μοριακής γαστρονομίας με αστέρι Michelin;

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωινό στον τελευταίο όροφο Electra Metropolis Hotel με θέα στην Ακρόπολη. Ενα ξενοδοχείο τολμηρό και εντυπωσιακό, αντιπροσωπευτικό κομμάτι της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που συμβολίζει τη μεταμόρφωση της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, από μιας πόλης ενδιάμεσου σταθμού των διακοπών στις παραλίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ως ένα σύγχρονο προορισμό από μόνο του. Το γεγονός ότι απολαμβάνετε το πρωινό σας στο 10ο όροφο σας δίνει ένα ισχυρό πλεονέκτημα καθώς ουσιαστικά σας φέρνει σχεδόν στο ίδιο ύψος με την Ακρόπολη που στέκεται σαν φρουρός πάνω στην πόλη.

Έτσι, έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη ενέργεια ξεκινήστε τη βόλτα σας στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Νίκης, θα βρείτε το Anamesa Concept Store. Ιδιοκτήτριά του η στιλίστρια και παρουσιάστρια Αννούσα Μελά. Μια μπουτίκ ιδιαίτερη, η οποία αποτελεί το καλύτερο μέρος για να ανακαλύψετε μια λαμπρή νέα γενιά σχεδιαστών όπως τους Collectiva Noir και Love + Alicia. Την ίδια ώρα μπορείτε εκεί να απολαύσετε τον χρωματιστό σας καπουτσίνο.

Μετά και τον καφέ, είστε έτοιμοι για την ανάβαση στην Ακρόπολη, την αρχαία ακρόπολη που κατοικήθηκε από την 4η χιλιετία π.Χ. Εδώ θα βρείτε υπολείμματα θρησκευτικών και πολιτικών κτιρίων, όπως ο ναός της Αθηνάς Νίκης και ο Παρθενώνας. Εκεί γίνονταν οι τελετές, οι γιορτές και τα φεστιβάλ που αποτελούσαν βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής στην Αρχαία Αθήνα.
Στη συνέχεια πάρτε ένα αναζωογονητικό μεσημεριανό γεύμα με φρέσκα ψάρια και ρύζι στο Poké Hawaiian Sushi του σεφ (και ψαρά) Γιάννη Κανδυλίδη.
Αν ακόμη αισθάνεστε ότι πεινάτε ρίξτε μια ματιά στους γύρω δρόμους οι οποίοι έχουν γίνει η Μέκκα του street food, με μαγαζιά όπως το Los Loros, arepas & empanadas, ή το Pink Flamingo, με τα υπέροχα bao buns.

Μετά από τα ρούχα και την κουζίνα, ήρθε η ώρα για τον πολιτισμό. Η μεγάλη λεωφόρος Συγγρού φιλοξενεί τρία από τα καλύτερα σύγχρονα ιδρύματα τέχνης της Αθήνας, όπως το ΕΜΣΤ, η Εθνική Σύγχρονη γκαλερί τέχνης και το Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές διεθνείς εκθέσεις όπως το Enter Afrofuturism. Και φυσικά φιλοξενεί το εκπληκτικά φιλόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που σχεδιάστηκε από τον Renzo Piano, και το οποίο αποτελεί το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε τη δύση του ηλίου στη θάλασσα και την αθηναϊκή ριβιέρα.

Σίγουρα, θα μπορούσατε να περάσετε όλη την ημέρα σας κάνοντας βόλτα στα αρχαία. Αλλά καθώς όλα φωτίζονται κινηματογραφικά τη νύχτα, μπορείτε να περπατήσετε από τον ναό του Θησείου στην πλατεία Μοναστηρακίου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, το Τζαμί Φέτιγιε και τον Πύργο των Ανέμων. Και όχι μόνο να εκτιμήσετε τα αλληλο-επικαλυπτόμενα στρώματα της ιστορίας, αλλά φανταστείτε τον εαυτό σας να ταξιδεύετε στο πέρασμα των αιώνων.
Και μετά επισκεφθείτε το Nolan για ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα, εφευρετικά και γευστικά γεύματα που μπορείτε να βρείτε στην πόλη. Η μίνιμαλ διακόσμηση μπορεί να μην σας συνεπάρει, αλλά ετοιμαστείτε για μια απολαυστικά πιάτα, σύντηξη της ελληνικής και της ιαπωνικής κουζίνας.

Αφού κάνετε τη βόλτα σας στους δρόμους γύρω από την Πλάκα, χαθείτε στο λαβύρινθο του Ψυρρή που θα σας ταξιδέψει στην οθωμανική εποχή. Εδρα κάποιων σχεδιαστών, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι Αθηναίοι διασκεδάζουν καθημερινά στα ζωντανά μπαράκια της περιοχής.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το The Clumsies, ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στον κόσμο. Εκεί ετοιμαστείτε να μάθετε πώς η γεύση, η εφευρετικότητα και η αφήγηση ταιριάζουν σε ένα ποτήρι. Εδώ κάθε κοκτέιλ είναι εμπνευσμένο από κάποια αρχαία ελληνική λέξη όπως η «ευφορία».

Αν θέλετε να συνεχίσετε τη διασκέδασή σας σε κάποιο από τα σοφιστικέ wine cocktail μπαρ της οδού Κολοκοτρώνη.
Ως η νοτιότερη πρωτεύουσα της ηπειρωτικής Ευρώπης, ο καλός και ζεστός καιρός της Αθήνας κάνει διάλειμμα μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα το χειμώνα.

Στην Αθήνα θα βρείτε πάντα κάπου να διασκεδάσετε μέχρι αργά για να μπορέσετε να δείτε τον ήλιο να ανατέλλει από το λόφο του Φιλοπάππου έχοντας από τη μια τη θέα της Ακρόπολης και από την άλλη το Αιγαίο. Και αν φοβάστε ότι δεν θα καταφέρετε να μείνετε ξύπνιος μέχρι το πρωί μην ανησυχείτε. Η Αθήνα είναι μια πόλη που πάντα επιστρέφει την ενέργεια που της δίνετε στο δεκαπλάσιο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline