Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:07:49

Ημέρα μεγάλης δοκιμασίας αύριο για 270 περίπου σκληρούς πλειστηριασμούς. Κινητοποίηση παράλληλα με ομάδες Λαφαζάνη- Ζωής- οφειλετών από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Κύριο

Ξαναρχίζουν και πάλι πλειστηριασμοί σε ένα μεγάλο κατάλογο για τις επόμενες εβδομάδας και μήνες. 264 μικρά και μεγάλα ακίνητα στο σφυρί μόνο για αύριο.

Μετά από τις αλλεπάλληλες αναβολές υπό το φόβο επεισοδίων κι αφού πέρασε η διάταξη, που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών, η Τετάρτη χαρακτηρίζεται ως η ημέρα της αλήθειας, καθώς έχουν προγραμματιστεί 239 πλειστηριασμοί σε Ειρηνοδικεία και άλλοι 26 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όλοι για χρέη σε τράπεζες και ιδιώτες.

Μικρά και μεγάλα διαμερίσματα, επαγγελματικά ακίνητα, ακόμα και... πλοία- ο εξ αναβολής ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του «Αίολος Κεντέρης Ι» της ΝΕΛ- έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου, όπου οι πλειστηριασμοί θα πληθαίνουν εβδομάδα με την εβδομάδα. Είναι ενδεικτικό ότι πριν καλά- καλά ξεκινήσει η χρονιά, έχουν «φορτωθεί» στην ειδική πλατφόρμα 4.070 πλειστηριασμοί, μόνο για χρέη σε ιδιώτες και τράπεζες.

Πλειστηριασμοί και από την ΑΑΔΕ

Το... σφυρί παίρνει, όμως και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ξεκινώντας από τα μέσα του μήνα πλειστηριασμούς. Πρώτο στη λίστα είναι ένα συγκρότηση πολυτελών κατοικιών στην Τήνο και παίρνουν σειρά αγροτεμάχια, αποθήκες και επαγγελματικά ψυγεία στην Αυλίδα, δικαίωμα ανέγερσης κατοικίας στη Νέα Ερυθραία και μάλιστα με τιμή εκκίνησης 243.000 ευρώ, καθώς και διαμερίσματα πρώτου και τρίτου ορόφου στην ίδια περιοχή.

Ο πυρετός των πλειστηριασμών ανεβαίνει και λόγω του ότι μεταξύ των 60 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, συμπεριλαμβάνεται η επέκταση των ηλεκτρονικών «σφυριών» και για χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Οι δανειστές ζητάνε, πάντως, πιο επιθετικές κινήσεις και από τις τράπεζες και από το Δημόσιο εναντίον των αποκαλούμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών», την ώρα που τα χρέη των φορολογούμενων ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο βαρύς από φορολογικές υποχρεώσεις Νοέμβριος άφησε πίσω του 1,2 δισ. ευρώ νέες οφειλές. Η απάντηση της Αρχής ήταν 21.000 νέες κατασχέσεις, με αποτέλεσμα πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι να έχουν βρίσκονται, πλέον, στη «μαύρη» λίστα. Στον προθάλαμο κατασχέσεων και πλειστηριασμών βρίσκονται άλλες 750 χιλιάδες φορολογούμενοι, εναντίον των οποίων μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η αρχή θα γίνει με πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στην Τήνο, ενώ σειρά θα πάρουν αγροτεμάχια, διαμερίσματα, αποθήκες και επαγγελματικά ψυγεία.
Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αναρτήθηκε το πρόγραμμα για τους πλειστηριασμούς αυτούς και τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί».
Ο πρώτος θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Τήνου, στις 17 Ιανουαρίου, για 2 αγροτεμάχια με πολυτελείς κατοικίες και πισίνα, με τιμή εκκίνησης 384.000 ευρώ.

Η λίστα:

17 Ιανουαρίου

24 Ιανουαρίου

21 Μαρτίου

Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις την Τετάρτη από το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, την Τετάρτη, απεύθυνε το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχεδιο που φέρνει για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης βάζει παραπέρα στο στόχαστρο της την λαϊκή κατοικία. Η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλυφων τραπεζιτών και των φάντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρο του την λαϊκή στέγη για χρέη προς το δημόσιο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Η εξασφάλιση «ευκαιριών» για μεγάλα κέρδη στους «επενδυτές» που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, σημαίνει φοροληστεία για τον λαό, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας».
Όπως λέει το ΠΑΜΕ, «η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών που γίνεται από την κυβέρνηση είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι «υγιείς» επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη για να προχωρήσουν τις «επενδύσεις».

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, ξκινούν και πάλι τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όσο και οι συμβατοί στα ειρηνοδικεία, μεθαύριο Τετάρτη, μετά τη λήξη της αναστολής τους, στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

diam1

diam2

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline