Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:04:25

«Το θράσος Τσίπρα ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα»

Πήραν νέα και σκληρά μέτρα για το 2018(και για το 2019) αλλά τα αρνούνται, γιατί λέει τα πήραν πέρυσι και όχι από 1η Ιανου;αρίου και μετά...

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε θράσος εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι η γ΄ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα ενώ «το 2018 φέρνει φόρους 2,2 δισ. ευρώ, μειώσεις συντάξεων, νέες περικοπές ΕΚΑΣ και επιδόματος θέρμανσης, με επέκταση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"»ενώ καυτηρίασε την τακτική της κυβέρνησης να μοιράζει επιδόματα λέγοντας ότι «φέρνει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία ενθαρρύνοντας τη μαύρη εργασία καθώς προτιμά την πολιτική επιδομάτων από την πολιτική ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας την κριτική του τόνισε ότι «το 2017 είχαμε ασήμαντη ανάπτυξη πολύ κατώτερη των προσδοκιών» υπενθυμίζοντας ότι «από 1η Ιανουαρίου 2019 κόβονται και άλλο οι συντάξεις μέχρι 19% ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου, αν αυτή δεν έρθει νωρίτερα».

«Έχουν υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές και υποστηρίζουν ότι τάχα θα βγουν από το πρόγραμμα έχοντας αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρονια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «η ολοκλήρωση του προγράμματος σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με λογικά επιτόκια και για να γίνει αυτό χρειάζεται τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη των αγορών. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

Από την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ξέφυγε τα όσα γίνονται στο χώρο της παιδείας σημειώνοντας ότι «ούτε η παιδεία μπορεί να μεταρρυθμιστεί με πολιτικές τύπου Γαβρόγλου με γηρασμένες ιδεοληψίες ακόμα και στο θέμα των εκδρομών. Δεν πρέπει να εμποδίζονται αυτοί που μπορούν σε μια Ελλάδα που διαρκώς τη μικραίνει η νοοτροπία Τσίπρα-Τσακαλώτου-Καμμένου».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline