Σάββατο 20 Απριλίου 2024  15:21:16

Τι θα γίνει με το χρέος;

Έχουν απομείνει κάποια δύσκολα σημεία ακόμα, κάπου 25 από τα 80 για να λήξει η τρίτη διαπραγμάτευση. Απομένει το μέγα πρόβλημα του Δημόσιου χρέους, η κλιμάκωση της εξόφλησης του , άγνωστο πως ακόμα.

Σχολιάζοντας την πρόοδο της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος στήριξης η εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης επισημαίνει: «Ένα βήμα απομένει ακόμη να γίνει: η αναδιάρθρωση του χρέους. Διότι το ΔΝΤ δεν είναι το μόνο που εκτιμά ότι η Αθήνα δεν θα καταφέρει με δικές της δυνάμεις και παρά τις μεταρρυθμίσεις να απαλλαγεί από το βουνό χρέους ύψους 179% επί του ΑΕΠ. Αυτό το βάρος πιέζει και καθυστερεί τη χώρα και στα σχέδιά της να αναχρηματοδοτηθεί με φρέσκο χρήμα από τα μέσα του χρόνου στις κεφαλαιαγορές.

Ήδη διαφαίνεται προς ποια κατεύθυνση θα μπορούσε να κινηθεί (σ.σ. η αναδιάρθρωση) διότι η Αθήνα έχει λάβει στο μεταξύ ένα μέρος των ελαφρύνσεων στο πλαίσιο βραχυπρόθεσμων μέτρων. Τότε υπήρξε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και μείωση των επιτοκίων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline