Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:50:17

Οι 10 μεγαλύτεροι στόλοι με την Ελλάδα ξανά στην κορυφή.

Ξεπερνάει το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια η αξία των 10 μεγαλύτερων στόλων του πλανήτη το 2018. Ποιο είναι το δυνατό χαρτί του ελληνικού στόλου.

Με το δεξί μπήκε το 2018 για τον ελληνικό εμπορικό στόλο ο οποίος παραμένει ο πιο ισχυρός στον πλανήτη σύμφωνα με την τελευταία (σ.σ. 31 Ιανουαρίου) παγκόσμια κατάταξη του VesselValue.

Συγκεκριμένα με την συνολική αξία των πλοίων που αποτελούν το top 10 να διαμορφώνεται στα 516 δισ. δολάρια ο ελληνικός στόλος έχει υπολογιστεί στα 100 δισ. δολ. (συγκεκριμένα 99,58 δισ.) κοινώς 1/5 των μεγαλυτέρων ναυτικών δυνάμεων.

Δυνατό του χαρτί είναι τα τάνκερ καθώς διαθέτει διπλάσιο, σε αξία στόλο από την Ιαπωνία, την Κίνα και τις ΗΠΑ που την ακολουθούν. Η Ελλάδα είναι δεύτερη δύναμη στα φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου (bulker) πίσω από την Ιαπωνία και πέμπτη πίσω από Κίνα, Γερμανία, Ιαπωνία και Δανία σε ότι αφορά στα πλοία μεταφοράς κοντέινερ.

Παράλληλα ο ελληνικός στόλος βρίσκεται στην δεύτερη θέση, και σε μικρή απόσταση πίσω από τον ιαπωνικό σε ότι αφορά στα υγραεριοφόρα πλοία (LNG) με την αξία του στόλου να ανέρχεται σε 13,5 δισ. δολάρια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline