Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεστάλη δικαστικά η αναγκαστική είσπραξη των 44 εκατ. ευρώ από τη ΣΕΚΑΠ

Η απόφαση ελήφθη από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Η υπόθεση μπορεί πάντως να επηρεαστεί και από άλλες δικαστικές εκκρεμότητες που παραμένουν.

Ανεστάλη από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης για το πρόστιμο 44 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

Το πρόστιμο αφορά πράξεις και παραλείψεις που εντοπίστηκε ότι έγιναν πριν την εξαγορά της εταιρείας από την όμιλο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

To δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει η εταιρεία δια του συνηγόρου της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, και ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης για το πρόστιμο – που αρχικά ανερχόταν σε 38 εκατομμύρια ευρώ αλλά έφτασε στα 44 λόγω προσαυξήσεων.

Την αίτηση για αναστολή είχαν υποστηρίξει και οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, εκτιμώντας πως αν το δικαστήριο αποφάσιζε άλλως η εταιρεία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Πέραν όμως της συγκεκριμένης απόφασης, που φέρει αριθμό 22 του 2018, εκκρεμούν στα δικαστήρια κι άλλες προσφυγές σχετικά με το πρόστιμο, τόσο στο Διοικητικό Εφετείο όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι εν λόγω εκκρεμότητες θα μπορούσαν ενδεχομένως επηρεάσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

 

Πολυμέσα